Hopp til innhold
Samoa
Foto: AFP / AFP

Samoa

  • Jordskjelv med styrke på 7,3 rammet Kermadec-øyene

    Et jordskjelv med en styrke på 7,3 rammet Kermadec-øyene i det sørlige Stillehavet, nær New Zealand, natt til mandag. Det melder jordskjelvsenteret USGS.

    Skjelvet var på rundt 10 kilometer dybde.

    Det amerikanske tsunamivarslingssenteret sier at det Ikke er fare for tsunami for Amerikansk Samoa i Stillehavet etter jordskjelvet, skriver nyhetsbyrået Reuters.

    Det er heller ingen tsunami-trussel mot New Zealand, melder National Emergency Management Agency i New Zealand.

  • Jordskjelv utenfor Samoa

    Tsunamivarslingssenteret for Stillehavet (PTWC) har sendt ut et tsunamivarsel for Amerikansk Samoa i Stillehavet etter et jorskjelv.

    Et jordskjelv med en styrke 6,9 har blitt registrert rundt 220 kilometer nord-nordøst for hovedstaden Apia i øystaten Samoa. Det melder det amerikanske jordskjelvsenteret USGC, ifølge Reuters.

    Skjelvet hadde en dybde på rundt 33 kilometer.

  • Samoas statsminister teken i eid

    Fiame Naomi Mata'afa blei måndag teken i eid som Samoas første kvinnelege statsminister, melder AFP. Seremonien skjedde etter fleire veker med juridisk og politisk krangel. Øystatens statsminister gjennom 22 år, Tuilaepa Sailele Malielegaoi, tapte valet, men nekta å gå av. Det er venta at regjeringsskiftet kan få eit etterspel i rettsapparatet i staten.

  • Første smittetilfelle på Samoa

    Den vesle stillehavsøya Samoa har registrert det første tilfelle av koronasmitte. Det var en sjømann i karantene som testet positivt, skriver avisen The Samoa Observer. Mannen fløy inn fra New Zealand på fredag og testet positivt fire dager etter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no