Hopp til innhold
Utsikt over hovedstaden Honiara på Salomonøyene. I forgrunnen er det trær, lave hus og fargerike hustak. I bakgrunnen er det blått, blikkstille hav. Det er grønne busker og trær og gress ispedd alle husene. Stillehavsparadis.
Foto: Mark Schiefelbein / AP

Salomonøyene

Oppsummert

Stat i det vestlige Stillehavet som består av nær 1000 øyer. Samfunnet er preget av korrupsjon og tidligere voldelige konflikter mellom ulike folkegrupper. I november har det igjen vært uro i landet, og krav om at presidenten skal gå.

 • Kraftig jordskjelv ved Salomonøyene

  Et jordskjelv med styrke på 7,3 rammet 19 kilometer sørvest for Malango på Salomonøyene natt til tirsdag, norsk tid. Skjelvet har en dybde på 10 km, rapporterer U.S. Geological Survey (USGS).

  Vitner på stedet har meldt om TV-apparater og andre gjenstander som raste i bakken som følge av jordskjelvet.

  Det ble sendt ut et tsunamivarsel etter skjelvet, ifølge varslingssystemet for tsunami i USA, men at effekten av tsunamien er nå over, melder nyhetsbyrået AFP.

  Minst 162 mennesker mistet livet i et jordskjelv på den indonesiske øya Java mandag.

  Salomonøyene, Papua Ny-Guinea og en rekke andre øyer i regionen ligger langs Iden såkalte ildringen i Stillehavet, hvor nærmere 90 prosent av verdens jordskjelv inntreffer.

  Biler som stod utenfor en bygning i Honiara ble skadet etter at området ble rammet av et jordskjelv natt til 22. november
  Foto: MAVIS PODOKOLO / AFP
 • Fiji sender soldater Salomonøyene

  Fiji sender 50 soldater til Salomonøyene for å sørge for ro og orden etter de voldsomme og voldelige opptøyene i den lille øynasjonen i Stillehavet.

  Australia og Papua New Guinea har fra før sendt 150 soldater til Salomonøyene, og soldatene fra Fiji skal bidra i den fredsbevarende styrken ledet av Australia. (NTB)

 • Opptøyar for å fjerne statsminister

  Statsministeren på Salomonøyene, Manasseh Sogavare seier at han nektar å gi etter for press og gå av etter dei brutale opptøyane dei siste dagane, skriv NTB. Han meiner det er ein liten gruppe menneske som står bak opptøyane, og at målet er å fjerne han frå makta.

 • Opprydningen i gang på Salomonøyene

  Oppryddingen er i gang etter flere dager med opptøyer i hovedstaden Honiara på Salomonøyene. Knust glass, søppel og utbrente bygninger preger deler av byen. Opptøyene startet som en protest mot fattigdom, sult og frustrasjon over regjeringen.

  Deler av Honiara bærer sterkt preg av de voldelige opptøyene. Opprydningen har startet, men folk er usikre på hva som skjer videre.
  Foto: Piringi Charley / AP
 • Tre døde i opptøyer på Salomonøyene

  Tre personer er funnet døde i et utbrent bygning i Salomonøyenes hovedstad Honiara, opplyser politiet lørdag. Det er de første rapporterte dødsfallene etter dager med demonstrasjoner og opptøyer, melder AFP/NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no