NRK Meny
Johannes Lunde på vei til Stavanger tingrett
Foto: Gunnar Morsund

Saken mot Johannes Lunde

Oppsummert

Johannes Lunde blei dømt til fem års fengsel i Stavanger Tingrett i november 2013 for grov økonomisk utroskap. Nokre av tiltalepunkta er nå oppe på nytt til i Gulating lagmannsrett. Han er alt dømt til to års fengsel i samband med konkursen.

 • Høyesterett avviste anke fra Lunde

  Forretningsmannen Johannes Lunde må godta dommene som gir ham til sammen seks års fengsel. Høyesterett har avvist anken hans. Det melder Stavanger Aftenblad. – Nåløyet i Høyesterett er blitt stadig trangere, sier advokat John Christian Elden.

 • Ber om tre år for hvitvasking

  I ankesaken mot den underslagsdømte forretningsmannen Johannes Lunde ber aktor i Gulating lagmannsrett om tre års fengsel. En dom på to års fengsel for grov økonomisk utroskap, heleri og kreditorsvik i forbindelse med en konkurs i 2011, er allerede rettskraftig.

 • Johannes Lunde anker dommen

  Johannes Lunde og medtiltalte Morten Berg anker dommenhvor de ble dømt til henholdsvis fem og fire års fengsel. Regnskapsmedarbeideren som fikk seks måneders fengsel har ikke bestemt om hun vil anke.

 • Medtiltalte i Johs Lunde-saken dømt til fengsel

  Johannes Lundes medtiltalte, Morten Berg, fikk fire års fengselsstraff i dommen fra Stavanger tingrett. En kvinnelig regnskapsmedarbeider fikk seks månders fengselsstraff, 120 dager av dommen hennes er gjort betinget.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no