Trafikk på den Røde plass i Moskva
Foto: Alexander Zemlianichenko / Ap

Russlands økonomi

Oppsummert

Oljeprisfall og vestlige sanksjoner gjør at den russiske økonomien er i krise, og over 20 millioner russere lever under fattigdomsgrensa.

 • Putin til Kina med oligark

  Den russiske oligarken Oleg Deripaska er en av forretningsledere som reiser med Putin til Kina. Deripaska er president for verdens nest største aluminiumsselskap. Under besøket skal Russland og Kina skrive under på forretningsavtaler.

 • Putin til Kina

  Russlands president Vladimir Putin innleder fredag et tre dager langt besøk hos Kinas president Xi Jinping med mål om å styrke økonomiske og strategiske bånd. Nå er det ventet at de to presidentene skal skrive under på forretningsavtaler.

 • Vil gjenreise Russlands økonomi

  Russlands president understreket sin tro på landets økonomi, både på kort og lang sikt, under årets utgave av TV-programmet «Direktelinje med Vladimir Putin» Ifølge DPA. Programmet ble sendt midt under valgkampen før det russiske presidentvalget

 • Toppsjef i Russland går av

  Toppsjefen i den russiske aluminium-giganten RUSAL, Oleg Deripaska, trekker seg etter at han ble hardt rammet av amerikanske sanksjoner. I tillegg har halvparten av styret i Rusal trukket seg som følge av sanksjonene.

 • Putin åpner LNG-anlegg i Sibir

  Russlands president Vladimir Putin skal fredag åpne et nytt anlegg for flytende naturgass (LNG) ved kysten mot Nordishavet i Sibir, melder AFP. Putin har tidligere erklært at Russland skal gå forbi Qatar og bli verdens største produsent av LNG.

Putin om økonomisk krise
Kritiserer Vesten

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no