NRK Meny
Trafikk på den Røde plass i Moskva
Foto: Alexander Zemlianichenko / Ap

Russlands økonomi

Oppsummert

Oljeprisfall og vestlige sanksjoner gjør at den russiske økonomien er i krise, og over 20 millioner russere lever under fattigdomsgrensa.

 • Sanksjoner gir landbruksboom

  Russisk landbruk går så det griner. Årsaken er blant annet at Russland har forbudt import av vestlig mat, som svar på vestlige sanksjoner. Men landets myndigheter mener også det er viktig at landet er selvforsynt i en urolig verden.

 • India skal kjøpe våpen av Russland

  India og Russland har inngått flere våpenavtaler som sikrer India russiske luftvernsystemer, fregatter og helikoptre. Vladimir Putin og Indias statsminister Narendra Modi signerte avtalene under et møte i Goa lørdag, skriver NTB.

 • Putin spår økonomisk vekst fra 2017

  Tross nedturen i russisk økonomi, spår Russlands president Vladimir Putin vekst fra neste år. Det kom fram i et årlig tv-sendt innringingsprogram, der Putin benyttet anledningen til å forsøke å fremstå som en sterk leder som beskytter Russland.

 • Putin: – Uventet høy våpeneksport

  Russland eksporterte våpen for over 120 milliarder kroner i fjor, ifølge president Vladimir Putin, skriver Reuters. Omfanget av eksporten skal ha vært større enn ventet.

 • Kraftig fall i Russlands BNP

  Russlands bruttonasjonalprodukt (BNP) sank med 3,7 prosent i fjor. Det opplyser Russlands statlige statistikkbyrå. Vestlige sanksjoner og synkende oljepriser er noe av det som har rammet Russlands økonomi.

Putin om økonomisk krise
Kritiserer Vesten

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no