Hopp til innhold

Russland får støtte fra Kina etter Wagner-opprøret


Russlands president Putin får støtte fra nabolandet Kina, som anerkjenner at den nasjonale sikkerheten er opprettholdt, etter Wagner-gruppens forsøk på å styrte Russlands militære toppledelse.

Wagner-opprøret var en alvorlig utfordring for president Vladimir Putin, som har styrt landet i 23 år, sier en talsperson for det kinesiske utenriksdepartementet.

President Vladimir Putin har gode relasjoner med Kinas president Xi Jinping.

– Dette er Russlands interne anliggende, sa en talsperson fra det kinesiske utenriksdepartementet i en kort uttalelse som ble lagt ut sent søndag kveld.

Som Russland vennlige nabo, og omfattende strategiske koordineringspartner for den nye æra, støtter Kina Russland i å opprettholde nasjonal stabilitet, utvikling og velstand, heter det.

Meldingen kom etter at den russiske viseutenriksministeren Andrej Rudenko dro til Beijing for å møte Kinas utenriksminister Qin Gang.

De skal ha utvekslet synspunkter rundt kinesisk-russisk relasjoner og internasjonale og regionale spørsmål av felles interesse, ifølge det kinesiske utenriksdepartementet, skriver CNN.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no