NRK Meny
S300 russiske antiraketter
Foto: VLADIMIR GERDO / AFP

Russiske raketter til Syria

Oppsummert

Torsdag formiddag sa president Bashar al-Assad at han har fått den første leveransen av de russiske luftforsvarsrakettene, S300, fra Russland.

I juni skal Russland og USA arrangere en fredskonferanse der målet er å få en politisk løsning på den blodige borgerkrigen.

 • Lavrov: –Vi ruster ikke opp i Syria

  Russlands utenriksminister Sergeir Lavrov sier at de humanitære forsyningene inn til Syria også inneholder miltært materiell, noe som har skapt uro i USA og Europa. Lavrov avviser imidlertid at de driver militær opprustning i det krigsherjede landet.

 • USA: Fortsatt russiske langdistanseraketter i Syria

  Amerikanske etteretningskilder sier til The New York Times at på tross av et nylig israelsk luftangrep har Syria fortsatt tilgang til russiske langdistanseraketter. Israel bombet et syrisk varehus den 5. juli, men ifølge kildene til New York Times ble flere av rakettene flyttet før angrepet.

 • – Ikke send raketter til Syria

  – Å sende raketter til Syria blir fullstendig feil, sa Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle på en felles pressekonferanse med USAs utenriksminister John Kerry fredag.

  De to advarte mot at Russland ved å sende raketter til Syria kan sette muligheten for fredssamtaler mellom de krigende partene i fare.

  USAs utenriksminister John Kerry (t.h.) og Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle
  Foto: YURI GRIPAS / Reuters
 • Usikkert om Russland har levert omstridt våpen

  To russiske aviser skriver at Russland muligens ikke har levert luftforsvarsrakettene S300 til Syria, slik president Bashar al-Assad antydet i går.

  Avisa Vedomosti skriver at kilder i våpenindustrien sier det er usikkert at våpnene blir levert i år, mens Kommersant skriver at leveringa ikke var planlagt før i 2014.

 • USA: Russlands leveranser til Syria vil forlenge volden

  – Å sørge for flere våpen til Assad vil bare forlenge volden i Syria og bidra til regional destabilisering, sier talsperson Caitlin Hayden i det nasjonale sikkerhetsrådet, ifølge nyhetsbyrået AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no