Varetektsfengsles for drapet på Boris Nemtsov
Foto: Ivan Sekretarev / Ap

Russisk Putin-kritiker drept

Oppsummert

Den russiske opposisjonspolitikeren og tidligere visestatsministeren, Boris Nemtsov, ble skutt og drept i Moskva i 2015. En tsjetsjensk soldat er dømt for drapet og fire personer for medvirkning. Det er ikke kjent hvem som beordret drapet.

 • Fem menn dømt for drapet på Nemstov

  I Russland er fem menn er dømt til mellom 11 og 19 år fengsel for drapet på opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov i Moskva i 2015. En av mennene er dømt for selve drapet, mens de andre er dømt for medvirkning, melder nyhetsbyrået Reuters.

 • Dømt for drap på Putin-kritiker

  I Moskva er en mann er dømt for drapet på opposisjonsleder Boris Nemtsov og fire andre er dømt for medvirkning. Han ble skutt for to år siden ved en bro nær Kreml. Etterforskerne er kritisert for ikke å ha undersøkt hvem som kan ha bestilt drapet.

 • Tusener minnes Nemtsov i Moskva

  Over 30.000 mennesker deltok lørdag i en marsj i Moskva til minne om den drepte opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov. «Russland vil bli fritt» ropte og sang demonstrantene mens de marsjerte gjennom den russiske hovedstaden.

 • Fem blir tiltalt for Nemtsov-drapet

  Det er ventet at russiske etterforskere tirsdag vil tiltale fem menn for drapet på Putin-kritiker Boris Nemtsov i februar, melder nyhetsbyrået AP. De fem er pågrepet for å ha vært involvert i drapet, men det er ikke kjent hvem som beordret det.

Nemtsov-begravelse i Moskva
Mange har møtt opp til likskue i Andrej Sakharov-senteret for å vise respekt etter at politikeren Boris Nemtsov ble skutt og drept for fire dager siden. 
Nemtsov var en av president Putins argeste kritikere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no