Russ
Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Russefeiringen 2016

Oppsummert

Dyre busser, festing og russelåter med heftig ordbruk står sentralt for mange. I år har russetida også fått et mer alvorlig preg enkelte steder, med russebussulykke i Bergen, narkotikabruk hos Hordalands-russen og voldtekt på Tryvann.

 • – Positivt for skadet russ

  Den 19 år gamle russegutten fra Bergen som ble hardt skadet da han sto på taket av en russebuss i Arnanipatunnelen, flyttes til rehabiliteringsavdelingen på Haukeland sykehus. – Det er positivt, sier Sølvi Vetaas ved Bergen nord politistasjon.

 • Russekrangel:

  Politiet melder om mye russ i Stavanger sentrum natt til 17. mai. Dette førte til stort press på utesteder med 18-års grense, og det ble amper stemning i køen med mye krangling og slåssing.

 • Voldtekt ved russefest på Tryvann

  – Det har skjedd en fullbyrda voldtekt i skogen på Tryvann ved et russearrangement i natt. To russ er involvert, sier Arne Kaspersen ved politiets kriminalvakt i Oslo til NRK. Politiet har pågrepet den mistenkte gjerningsmannen og avhører han snart.

  Tryvann 15. april 2016
  Foto: Simon Solheim / NRK
 • Merket ikke at noen var på taket

  Sjåføren av russebussen der en 19 år gammel russ ble kritisk skadd, har i politiavhør forklart at han verken så eller hørte at noen var på taket av bussen. Sjåføren hadde ikke førerkort på seg da ulykken skjedde.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no