Hopp til innhold
Russefeiringen er i gang
Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Russefeiring 2019

Oppsummert

Årets russefeiring er i gang for fullt, og tradisjon tro, hagler det inn med naboklager. Øst politidistrikt har allerede mottatt flere klager på russ som spiller høy musikk og også sperrer vei for andre trafikanter.

 • Det blir Landstreff neste år

  Det blir Landstreff for russen på Lillehammer neste år likevel. Det bekrefter administrerende direktør i Olympiaparken, Per Olav Andersen. Det var i mars det ble klart at Olympiaparken ville gi seg som arrangør av russestevnet etter 22 år.

  Russ fester på Lillehammerr
  Foto: Alexander Nordby / NRK
 • Forsker på russen

  Folkehelseinstituttet forsket på russens alkohol- og rusvaner på Landstreffet i Lillehammer i helga. 4000 ungdommer var samlet og folkehelsa tok alkohol- og spyttprøver av flere hundre av dem for å registrere hva årets russ drikker og inntar.

 • Russebråk og blotting i natt

  Nesten 50 klagar kom på russestøy eller høg musikk berre i Follo i natt, melder Øst politidistrikt. På Klepp i Rogaland blei ein russ politimeld for blotting på McDonalds og for å ha dytta til ein tilsett, melder Sør-Vest politidistrikt.

 • Avlyser russetreff i Bergen

  Hordalandstreffet 2019 er avlyst grunnet dårlig billettsalg, melder russestyret, ifølge BT. Treffet skulle avholdes på Slettebakken kommende lørdag, og artister som Kamelen og Kjartan Lauritzen var hyret inn. Billettkjøpere får pengene refundert.

 • Støy-klager for russen

  Politiet i Oslo og Akershus har hatt drøyt 30 oppdrag knyttet til russen i natt. To russebuss-sjåfører er anmeldt for brudd på veitrafikkloven i Øst politidistrikt, men stort sett er det snakk om klager på bråk.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no