NRK Meny
Regjeringen og samarbeids-partiene har dialogmøte om ny rusplan
Opptrappingsplanene for rusfeltet er tema. Statsminister Erna Solberg (H), partileder Trine Skei Grande(V) og fungerende leder Dagrun Eriksen deltar ( KrF).

Ruspolitikk i Norge

Oppsummert

Stortingsflertallet går inn for å innføre en behandlingsgaranti etter avrusning, mens Venstre står alene om å ønske heroinassistert behandling. Opptrappingsplanen for rusfeltet diskuteres nå.

 • Kritisk til rus-sykehus på Nøstet

  Planene om et gatehospital på Nøstet i Bergen, blir møtt med stor skepsis blant naboene, skriver BT. Det kom frem under et orienteringsmøtet for naboene i går kveld. I statsbudsjettet for 2017 er det satt av 20 millioner kroner til etablering av gatehospital.

 • Høyre kan skifte kurs i ruspolitikk

  Høyres landsmøte kan sikre politisk flertall for
  heroinassistert behandling for første gang. 7 av 12 medlemmer i Høyres programkomite ønsker å åpne for å bruke slik behandling, skriver Klassekampen.

 • – Gratis heroin ikke aktuelt

  Helsedepartementet vil ikke gi gratis heroin til tungt belastede rusmisbrukere. Helse Bergen har en kontroversiell plan der de håper å få dele ut heroin. – Dette er ikke aktuell politikk, sier statssekretær i Helsedepartementet Cecilie Brein Karlsen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no