Supermåne over Akropolis i Aten 19. febr 2019
Foto: LOUISA GOULIAMAKI / AFP

Romfart og astronomi

 • Månelandingsfartøy uten kontakt

  India mistet fredag kontakten med månelandingsfartøyet Vikram, fra fartøyet Chandrayaan-2, rett før det skulle lande på månens overflate. Fortsatt er det uklart hva som har skjedd, men etter alt å dømme var forsøket på en månelanding mislykket.

 • Problemer for indisk månelanding

  Det indiske ubemannede fartøyet Chandrayaan-2 som etter planen skulle lande på månen fredag har mistet kontakten med romforskningsorganisasjonen i Bengaluru. Fartøyet var planlagt å lande nær månens sørpol, ifølge nyhetsbyrået AFP.

 • Robot klarte ikke å koble seg til

  Den menneskelignende russiske roboten Fedor fikk problemer i verdensrommet og måtte gi opp å koble seg til den internasjonale romstasjonen ISS lørdag. Fedor vil prøve på nytt tirsdag, sier det russiske romfartsbyrået til NTB.

 • Russisk robot på vei til romstasjon

  Russland har torsdag skutt opp en rakett på vei til den internasjonale romstasjonen. Om bord er en menneske-aktig robot, som i løpet av sine ti dager på romstasjonen skal mestre enkle oppgaver. Håpet er at den senere skal utføre farligere oppdrag.

  Russisk robot på vei til romstasjon
  Foto: - / AFP
 • Ny planet oppdaget i Melkeveien

  Astronomer sier de har oppdaget en planet som sirkler rundt Beta Pictoris, en stjerne i vår egen galakse, Melkeveien. Ifølge Frankrikes nasjonale senter for vitenskapelig forskning er planeten rundt 3.000 ganger større enn jorden.

  B Pictoris C
  Foto: Ho / AFP
Se nøye etter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no