Supermåne over Akropolis i Aten 19. febr 2019
Foto: LOUISA GOULIAMAKI / AFP

Romfart og astronomi

 • Astronauter på romvandring

  Astronauter romvandret mandag på utsiden av den internasjonale romstasjonen for å installere nye pumper på en stråledetektor til to milliarder dollar. Romvandringen var den tredje på nesten tre uker for astronautene Luca Parmitano og Andrew Morgan.

  Den internasjonale romstasjonen
  Foto: AP
 • Mandag kan Merkur ses foran solen

  11. november står jorden og Merkur på linje, og det er mulig å observere planetens ferd foran solen. En såkalt Merkur-passasje skjer 13 ganger hvert århundre. Fenomenet kan oppleves fra klokken 13.35 og til solen går ned, ifølge Illustrert vitenskap.

  Merkur foran sola
  Foto: Per Løchen / NPK
 • Boeing testet romkapsel

  Boeing har testet redningssystemet på sin nye romkapsel Starliner. Testen gikk etter planen, og fartøyet er et skritt nærmere en bemannet prøvetur. Starliner kan trolig frakte de første astronautene til Den internasjonale romstasjonen (ISS) neste år.

 • Kvinner jobbet 7 timer i rommet

  De to amerikanske astronautene Jessica Mair og Christina Koch arbeidet fredag i over sju timer utenfor den internasjonale romstasjonen ISS. De to skiftet ut en ødelagt del av stasjonens solcellesystem.

  Christina Koch og Jessica Meir utenfor romstasjonen 18. okt 2019
 • Kvinnelige astronauter i rommet

  For første gang i historien blir en romvandring ved Den internasjonale romstasjonen (ISS) utført av to kvinner. De to NASA-astronautene Christina Koch og Jessica Meir svevde fredag ut av romstasjonen for å erstatte en ødelagt batterilader.

  Space Station All Female Spacewalk
  Foto: AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no