Hopp til innhold
Roman Polanski på den røde løperen på filmfestivalen i Cannes
Foto: Francois Mori / Scanpix/AP

Roman Polanski

Oppsummert

En polsk domstol skal ta stilling til om filmregissøren Roman Polanski skal utleveres til USA i forbindelse med en overgrepssak fra 1977. Polanski flyktet fra USA etter å ha innrømmet seksuelt samkvem med en 13 år gammel jente.

  • Polanski saksøker Oscar-akademiet

    Roman Polanski saksøker filmakademiet som deler ut Oscar-prisene fordi de har ekskludert 84-åringen. Regissøren mener ifølge et brev fra sin advokat blant annet at han ikke har fått mulighet til å tale sin sak før avgjørelsen ble tatt, skriver The Guardian. Regissøren skal ha kalt #metoo-kampanjen for hyklerst massehysteri.

    Roman Polanski mottar hederspris i Sveits.
    Foto: Michael Probst / Ap
  • Nei til utlevering av Polanski

    Polsk høyesterett sier nei til å utlevere den 83 år gamle filmregissøren Roman Polanski til USA, der han er dømt for overgrep mot en mindreårig.

  • Gjenåpner Polanski-utlevering

    Polske myndigheter anker domstolens tidligere beslutning om ikke å utlevere filmskaper Roman Polanski til USA. Amerikaneren rømte fra USA for 30 år siden, etter å ha innrømmet overgrep mot en 13 år gammel jente. Det melder Reuters.

  • Polanski får bli i Polen

    Polske påtalemyndigheter har bestemt at regissør Roman Polanski (82) ikke skal utleveres til USA. Dommen ankes derfor heller ikke, og er nå rettskraftig. 82-åringen er anklaget for å ha voldtatt en 13 år gammel jente i 1977 i Los Angeles.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no