Rødt krever strømsvar

Rødt ber olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) komme til Stortinget og redegjøre for hvordan regjeringen vil hjelpe folk med dyre strømregninger.

Flere partier hadde før torsdagens finansdebatt i Stortinget fremmet ulike hasteforslag til hvordan regjeringen kan hjelpe folk med å betale rådyre strømregninger, blant dem Rødt.

Disse ble raskt parkert da SV gikk sammen med regjeringspartiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet om et forslag som ber regjeringen komme med «mulige tiltak» for å lette byrden.

Daffe greier, konkluderte opposisjonen.

Nå tar Rødt det et skritt videre og ber olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) redegjøre i Stortinget for hvilke tiltak regjeringen har på tegneblokka.

– Dersom regjeringen venter for lenge, risikerer folk å ende opp som gjeldsslaver. Inkassobyråene har allerede varslet at de kan få en strøm av nye «kunder», sier stortingsrepresentant Sofie Marhaug, som fredag sendte brevet til oljeministeren.

Mjøs Persen avviste på Stortingets talerstol torsdag at Norge er rammet av en kraftkrise. Hun sier regjeringen ser på tiltak nå som treffer godt og som raskt kan la seg gjennomføre.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no