NRK Meny
rødgrønne
Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Rødgrønt samarbeid

Oppsummert

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti satt sammen i regjering fra 2005 til 2013. SV har kunngjort at de ikke vil gå til valg på nytt rødgrønt samarbeid i 2017.

 • – Politikk viktigere enn posisjoner

  – Det er ikke riktig at SV bryter det rødgrønne samarbeidet, mener Heikki Eidsvoll Holmås. Samtidig åpner han for samarbeid med borgerlige partier.

 • Svekket av kompromisser

  NRKs politiske kommentator Magnus Takvam mener at de vanskelige kompromissene SV ble med på i den rødgrønne regjeringen hefter ved dem og at de mangler tillit hos kjernevelgerne sine.

  NRKs politiske kommentator Magnus Takvam mener at de vanskelige kompromissene SV ble med på i den Rød-grønne regjeringen hefter ved dem og at de mangler tillit hos kjernevelgerne sine.
 • Solberg ikke overrasket

  Det forbausende ved at SV går ut av det rødgrønne alternativet, er at partiet ikke har gjort det tidligere, mener statsminister Erna Solberg. – Jeg har tatt dette litt for gitt, for jeg har opplevd at det har vært signalet derfra lenge, sier hun.

 • – Gjør SV til et rent protestparti

  Når Audun Lysbakken gravlegger det rødgrønne alternativet, tar han samtidig farvel med siste rest av Kristin Halvorsens SV, mener Venstre-leder Trine Skei Grande.

 • – Håper å stanse velgerflukt

  – Ett av dilemmaene for SV med det rødgrønne samarbeidet var at partiet mistet så mange velgere til Arbeiderpartiet, sier valgforsker Bernt Aardal. SV-leder sier at de ikke vil gå til valg på et rødgrønt samarbeid i 2017.

NRKs politiske kommentator Magnus Takvam mener at de vanskelige kompromissene SV ble med på i den Rød-grønne regjeringen hefter ved dem og at de mangler tillit hos kjernevelgerne sine.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no