Hopp til innhold
rødgrønne
Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Rødgrønt samarbeid

Oppsummert

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti satt sammen i regjering fra 2005 til 2013. SV har kunngjort at de ikke vil gå til valg på nytt rødgrønt samarbeid i 2017.

  • SV vil ha uravstemning om samarbeid

    SV har bestemt at det skal gjennomføres en uravstemning før partiet eventuelt kan tre inn i en ny rødgrønn regjering, skriver Klassekampen. Avstemningen skal holdes fire dager etter at et forhandlingsresultat er klart, og skal skje digitalt. Bare medlemmer som har meldt seg inn senest en uke før valgdagen 13. september, får delta.

    Resultatet skal være bindende for SV-ledelsen.

  • – Politikk viktigere enn posisjoner

    – Det er ikke riktig at SV bryter det rødgrønne samarbeidet, mener Heikki Eidsvoll Holmås. Samtidig åpner han for samarbeid med borgerlige partier.

  • Svekket av kompromisser

    NRKs politiske kommentator Magnus Takvam mener at de vanskelige kompromissene SV ble med på i den rødgrønne regjeringen hefter ved dem og at de mangler tillit hos kjernevelgerne sine.

    NRKs politiske kommentator Magnus Takvam mener at de vanskelige kompromissene SV ble med på i den Rød-grønne regjeringen hefter ved dem og at de mangler tillit hos kjernevelgerne sine.
  • Solberg ikke overrasket

    Det forbausende ved at SV går ut av det rødgrønne alternativet, er at partiet ikke har gjort det tidligere, mener statsminister Erna Solberg. – Jeg har tatt dette litt for gitt, for jeg har opplevd at det har vært signalet derfra lenge, sier hun.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no