Nytt byråd

Rødgrønt byråd i Oslo

Oppsummert

Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet De Grønne styrer Oslo kommune sammen. Byrådet har ni medlemmer, og ledes av Raymond Johansen (Ap).

 • Rødt vil ikke kaste Berg

  Partiet Rødt vil ikke være med på å kaste Oslos miljøbyråd Lan Marie Berg. Det skriver Rødt i en kommentar publisert i Dagsavisen. Dermed sitter byråden fra Miljøpartiet De Grønne trygt. Det er partiene Frp og FNB som har krevd at Berg går av.

 • To ugyldige byggevedtak

  To vedtak i to byggesaker fattet av Oslo kommune er ugyldige og må vurderes på nytt, ifølge en fersk granskingsrapport. 262 bygge-vedtak er undersøkt. Både byråd Hanna Marcussen (MDG) og Plan- og bygningsetaten var inhabile da vedtakene ble fattet.

  Byråd for byutvikling i Oslo kommune, Hanne E. Marcussen
  Foto: Wilhelm Sverdvik / NRK
 • Betaler for å kutte P-plasser

  Oslo kommune innfører en såkalt vrakpant for jobb-parkeringsplasser. Bedrifter kan motta 10.000 kroner om de etablerer noe annet på gamle parkeringsplasser, skriver Dagbladet.

 • Bytter plass i Oslo-byrådet

  Rina Mariann Hansen (Ap) og Omar Samy Gamal (SV) bytter plass. Hansen er utnevnt til byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester, mens Gamal blir byråd for kultur, idrett og frivillighet. Endringene i byrådsavdelingen gjelder fra i dag.

  Rina Mariann Hansen (Ap) og Omar Samy Gamal (SV).

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no