Tahrir-plassen
Foto: MOHAMED EL-SHAHED / Afp

Revolusjonen i Egypt

Oppsummert

I 2011 ble Egypts president Hosni Mubarak kastet fra makten i en revolusjon. Rundt to år senere ble den nye regjeringen, bestående av Det muslimske brorskap, kastet. Generalen Abdel Fattah al-Sisi tok over, og hæren fikk dermed igjen makten i landet.

 • Fengsler flere journalister enn før

  Det har aldri vært flere journalister i egyptiske fengsler enn nå, viser en ny rapport. 1. juni holdt egyptiske myndigheter 18 journalister fengslet, ifølge organisasjonen Committee to Protect Journalists (CPJ). Det er det høyeste antallet siden 1990.

 • – Journalist varetektsfengslet

  Den kjente Al Jazeera-journalisten Ahmed Mansour er blitt varetektsfengslet i Tyskland, melder Al Jazeera selv. Egypt krever ham utlevert etter å ha etterlyst ham gjennom Interpol. Egypt anklager Al Jazeera for å være et talerør for Det muslimske brorskap

 • Brorskapsleder dømt til døden

  En domstol i Egypt dømte lederen i Det muslimske brorskap, Mohamed Badie, og 13 andre til døden lørdag for å ha oppfordret til kaos og vold. Badie er flere ganger tidligere blitt dømt til døden. Han er også dømt til livsvarig fengsel i fire rettssaker.

 • Mohamed Badie dødsdømt – igjen

  Lederen i Det muslimske brorskap, Mohamed Badie, og 13 andre medlemmer er blitt dømt til døden, opplyser kilder til nyhetsbyrået AFP. Badie er flere ganger tidligere blitt dømt til døden. Han er også dømt til livsvarig fengsel i fire rettssaker.

 • Dømmer Mohamed Badie til døden

  En egyptisk domstol har dømt lederen av Det muslimske brorskap, Mohamed Badie, samt 13 andre prominente medlemmer, til døden. Det melder statlig TV i Egypt, ifølge AFP.

Saken er avbrutt inntil den avsatte presidenten godtar å kle seg i den påbudte fangedrakten, skriver nyhetsbyrået Reuters.
Videobilder fra Shubra-bydelen i Kairo viser demonstranter som kaster stein på hverandre. Motstandere og tilhengere av Mohamed Morsi har støtt sammen flere steder i Kairo i dag.
Korrespondent Sigurd Falkenberg Mikkelsen forteller om den siste utviklingen i Egypt, hvor tilhengere og motstandere av Mohamed Morsi har støtt sammen i dag. Intervju fra Her og Nå på NRK P1.
Hundrevis av Mursi-tilhengere støtte sammen med sine motstandere da de prøvde å innta Tahrir-plassen i Kairo fredag. Politiet brukte tåregass for å spre demonstrantene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no