NRK Meny
Revidert nasjonalbudsjett
Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Revidert nasjonalbudsjett 2016

Oppsummert

Regjeringspartiene forhandler med samarbeidspartiene på Stortinget for å skaffe flertall for sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett. Regheringen vil øke oljepengebruken med 10,4 milliarder i år.

 • MDG: For lite gjennomslag

  Miljøpartiet De Grønne mener det er for lite gjennomslag for grønn omstilling i avtalen om revidert nasjonalbudsjett. I dette forliket svarer samarbeidspartiene med museskritt, sier stortingsrepresentant Rasmus Hansson, melder NTB.

 • Ap: Ledighetspakken holder ikke mål

  Tiltakspakken som regjeringspartiene og støttepartiene er blitt enige om, er ikke nok for å bekjempe arbeidsledigheten mener Arbeiderpartiet. Tore Hagebakken i Ap sier pakken fortsatt er to milliarder under deres alternative budsjett fra i fjor høst.

 • Stortinget sier ja til X-Games

  I revidert nasjonalbudsjett sier regjeringen ja til X-Games i Oslo for 2017, ifølge VG og TV 2. Arrangementet får åtte millioner kroner i støtte. Det gjenstår fortsatt et ja fra byrådet før X-Games i hovedstaden kan bli en realitet også neste år.

 • KrF: Vi har fått gjennom mye

  – Vi har fått gjennomslag for mye av det vi har tatt opp, sier KrFs Hans Olav Syversen om forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett. Vi har gitt et godt bidrag til å få ned ledigheten der den er høyest, mener Syversen.

 • 400 millioner til kommunene

  Det settes av 400 millioner kroner til kommunale vedlikeholdsoppgaver i revidert nasjonalbudsjett. – Hensikten er at det skal gi en umiddelbar effekt på ledigheten, sier FrPs Hans Andreas Limi.

Dagens forhandlingsmøte om revidert nasjonalbudsjett er over. Partene håper å bli enige innen fristen mandag.
Jonas Gahr Støre (A) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) kommenterer regjeringens reviderte statsbudsjett.
Revidert nasjonalbudsjett legges fram.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no