NRK Meny
Dømt for drapet på Kim Wall

Rettssaken mot Peter Madsen

Oppsummert

Peter Madsen er dømt til livstid i fengsel for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Madsen er også dømt for likskjending og seksuell mishandling. Madsen anker straffeutmålingen, men ikke skyldspørsmålet.

 • Ankesak mot Madsen i september

  Ankesaken mot Peter Madsen kommer opp i september, opplyser statsadvokaten i København. Peter Madsen ble i april dømt til livsvarig fengsel for drapet på den svenske journalisten Kim Wall i sin ubåt i fjor. Saken skal opp for retten over tre dager.

 • Madsen anker bare straffutmålingen

  Peter Madsen anker bare lengden på straffen, ikke skyldsspørsmålet, opplyser den danske statsadvokaten på Twitter. Madsen ble dømt til livstid i fengsel for drapet på Kim Wall. Han nektet straffskyld for drap i rettssaken, men erkjente partering.

  Laster Twitter-innhold
 • Vil destruere ubåt

  Aktor Jakob Buch-Jepsen sier at to selskaper som er deleiere i ubåten «UC3 Nautilus», har godtatt at ubåten skal destrueres ved endelig, rettskraftig dom. – Det kan være masse DNA-spor i form av blod og hår i ubåten. Derfor skal den ikke eksistere fremover, sier aktor.

 • – Utfordrende avhør

  Aktor Buch-Jepsen sier det har vært utfordrende å avhøre Peter Madsen i retten. – Det er normalt at man i retten blir nødt til å gå litt hardt til verks, hvis noe ikke stemmer, sier aktor.

Laster kart, vennligst vent...
Madsens forsvarer Betina Hald Engmark på vei ut av byretten etter at dommen mot Peter Madsen falt.
Aktor mener Peter Madsen bør dømmes til livstid i fengsel.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no