NRK Meny
Laurent Gbagbo
Foto: THIERRY GOUEGNON / Reuters

Rettssaken mot Laurent Gbagbo

Oppsummert

Den tidligere presidenten i Elfenbenskysten, Laurent Gbagbo, må møte i den internasjonale straffedomstolen i Haag. Han er tiltalt for drap og voldtekt, og for å ha kastet landet ut i borgerkrig da han nektet å gi fra seg makten etter å ha tapt presidentvalget i 2010.

  • Utsetter Gbagbo-rettsak

    Den internasjonale straffedomstolen ICC utsetter rettsaken mot tidligere Elfenbenkyst-president Laurent Gbagbo til januar, melder AFP. Ggabo er tiltalt for drap og voldtekt, og for å ha kastet landet ut i borgerkrig etter å ha tapt valget i 2010.

  • Presidentfrue i retten i Abidjan

    Rettssaken mot Elfenbenskystens tidligere førstedame Simone Gbagbo startet i Abidjan fredag. Gbagbo står tiltalt sammen med 82 andre for å ha satt i gang voldshendelser i 2010 da mannen tapte presidentvalget.

  • Ex-president for retten i Haag

    Den internasjonale straffedomstolen i Haag har besluttet at saken mot den tidligere presidenten i Elfenbenskysten, Laurent Gbagbo, skal gå for retten. Gbagbo har sittet i varetekt siden 2011, og må svare på anklager om drap og voldtekt og for å ha kastet landet ut i borgerkrig etter at han tapte presidentvalget i 2010.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no