Hopp til innhold
Film producer Harvey Weinstein is handcuffed after his guilty verdict in his sexual assault trial
Foto: Jane Rosenberg / Reuters

Harvey Weinstein-saken

Oppsummert

Filmprodusenten Harvey Weinstein (70) er dømt til 23 års fengsel for voldtekt og seksuelle overgrep mot to kvinner. Over 80 kvinner har anklaget ham for overgrep og nye rettssaker venter. Dommen på 23 år skal opp til ankebehandling i 2023.

  • Ny dom mot Harvey Weinstein

    Den tidligere filmprodusenten og serieovergriperen Harvey Weinstein (70) er dømt nok en gang for overgrep og voldtekt.

    Denne gangen dømmes han til 16 års fengsel av en domstol i Los Angeles for å ha voldtatt en kvinne i et hotell i Beverly Hills, skriver Reuters.

    Weinstein soner nå en straff på 23 år for en dom han fikk av en domstol i New York i 2020. Weinstein har anket begge sakene.

  • Weinstein funnet skyldig i voldtekt

    En jury i Los Angeles i USA har funnet den tidligere filmprodusenten Harvey Weinstein skyldig i voldtekt.

    70 årige Weinstein er allerede dømt til 23 års fengsel for voldtekt og seksuelle overgrep mot to kvinner i New York. Over 80 kvinner har anklaget ham for overgrep og nye rettssaker venter. Dommen på 23 år skal opp til ankebehandling i 2023.

    Harvey Weinstein 4 okt. 2022
    Foto: ETIENNE LAURENT / AFP
  • Weinstein vil ikke forklare seg i rettssak

    Den tidligere filmmogulen Harvey Weinstein kommer ikke til å avgi forklaring under den pågående rettssaken mot ham i Los Angeles.

    Det opplyste 70-åringens forsvarer, advokat Mark Werksman, i retten mandag ifølge Variety.

    Weinstein er tiltalt for elleve tilfeller av voldtekt og overgrep mot fem kvinner på ulike hoteller i Los Angeles-området mellom 2004 og 2013. Han nekter straffskyld og hevder all seksuell kontakt skjedde med samtykke fra kvinnene.

    Rettssaken startet i midten av oktober og er ventet å vare fram til desember. Flere titalls kvinner har vitnet i rettssaken hittil.

    70-åringen soner fra før en dom i New York etter at han i 2020 ble dømt til 23 års fengsel for overgrep og voldtekt mot en produksjonsassistent i 2006 og ung skuespiller i 2013. Han har siden anket dommen, og i august ble det klart at saken får en ny runde i retten neste år. (NTB)

  • Weinstein får likevel anke dom

    Den øverste domstolen i New York har bestemt at filmprodusent Harvey Weinstein får anke en voldtektsdom fra 2020. Anken ble først avvist av en lavere domstol. En talsmann for ankedomstolen sier rettsbehandlingen trolig starter til uken. (NTB)

  • Tar ut nok en tiltale mot Weinstein

    Britiske påtalemyndigheter offentliggjorde onsdag at de har autorisert nok en tiltale mot Harvey Weinstein. Denne gangen er det for to tilfeller av seksualforbrytelser mot en kvinne i 1996, skriver Reuters.

    – Vi har godkjent at det tas ut siktelse mot Harvey Weinstein etter en gjennomgang av bevisene i etterforskningen som er utført av London-politiet, sier Rosemary Ainslie, leder for Special Crime-avdelingen i den britiske påtalemyndigheten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no