NRK Meny
Hosni Mubarak, Gamal Mubarak
Foto: Tarek el-Gabbas / Ap

Rettsprosessen mot Hosni Mubarak

Oppsummert

Egypts president Hosni Mubarak ble styrtet i folkeoppstanden i 2011. Flere hundre demonstranter ble drept, og i 2012 ble Mubarak dømt til livstid i fengsel. Han ble frifunnet i ankesaken, og blir nå løslatt.

 • Mubarak (88) kan løslates

  En egyptisk aktor har bestemt at landets tidligere president Hosni Mubarak kan løslates, melder flere nyhetsbyråer. Han ble styrtet i folkeoppstanden i 2011 og nylig frifunnet for medvirkning til drap på flere hundre demonstranter under protestene.

 • Mubaraks stabssjef frikjent i Egypt

  En egyptisk domstol har frikjent en av ekspresident Hosni Mubaraks nærmeste rådgivere for anklager om blant annet korrupsjon. De fleste av tjenestemennene fra Mubaraks regime er blitt frikjent de siste årene

 • Mubarak og sønnenes anke avvist

  En egyptisk ankedomstol har avvist anken til tidligere president Hosni Mubarak og hans to sønner, melder Reuters. De tre ble i fjor dømt til tre års fengsel for korrupsjon, men slipper trolig å havne i fengsel igjen ettersom de har sonet straffen.

 • Ankesak mot Mubarak

  Egypts høyesterett har avgjort at tidligere president Hosni Mubarak må møte i retten for ankesak etter drapene på flere hundre demonstranter i 2011. Dommeren aksepterte påtalemyndighetens anke, og rettssaken vil trolig starte 5. november, melder AFP.

NRKs Midtøsten-korrespondent Sigurd Falkenberg Mikkelsen møtte fortvilte demonstranter som ble møtt med tåregass da de protesterte mot at Hosni Mubarak ble frikent.
Lørdag kveld var det sammenstøt mellom demonstranter og politi ved Kairos Tahrir-plass etter at den tidligere presidenten Hosni Mubarak var frikjent i en domstol.
NRKs Midtøsten-kommentator Sigurd Falkenberg Mikkelsen kommenterer Hosni Mubaraks frifinnelse.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no