NETHERLANDS WAR CRIMES
Foto: Valerie Kuypers / AP

Rettsoppgjøret etter Jugoslavia

Oppsummert

Den serbiske ultranasjonalisten Vojislav Šešelj er funnet ikke skyldig av Den internasjonale straffedomstolen for det tidligere Jugoslavia (ICTY) i Haag.. Han var tiltalt for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten.

 • Tidligere bosnisk offiser dømt

  En tidligere bosnisk offiser er dømt til tolv års fengsel for å ha medvirket til et angrep i 1993 der 27 kroater mistet livet. 72 år gamle Enver Buza ble dømt for å ha beordret angrepet mot en landsby. Flere av ofrene var kvinner, barn og eldre.

 • Milosevics enke dømt til fengsel

  En serbisk domstol har dømt enka til Jugolslavias tidligere president Slobodan Milosevic til ett år i fengsel. Mirjana Markovic rømte til Russland for 15 år siden da ektemannen gikk av, skriver Ap. Hun er dømt for å ha misbrukt sin stilling.

 • Anker frifinnelsen av Seselj

  Aktoratet ved Den internasjonale straffedomstolen for det tidligere Jugoslavia (ICTY) anker frifinnelsen av den krigsforbryteranklagede serbiske nasjonalisten Vojislav Seselj. Domstolen frifant i forrige uke Seselj for alle de ni tiltalepunktene.

 • Serbias statsminister raser

  Serbias statsminister mener rettssaken mot Vojislav Seselj var «åpenbart politisk», og frykter at frifinnelsen av ham kan føre til en høyreekstrem bølge i det kommende valget.Ultranasjonalisten Seselj ble i går frifunnet for krigsforbrytelser i ICTY.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no