NRK Meny
RenoNorden
Foto: SONDRE DALAKER / NRK

RenoNorden konkurs

Oppsummert

Renovasjonsselskapet RenoNorden er konkurs etter å ha slitt økonomisk i lang tid. Firmaet har tømt søppel i 134 norske kommuner. Mange kommuner har laget kriseplaner for hvordan husholdningsavfallet skal hpndterres etter konkursen.

 • Flere branner med søppelkaos

  Tall NRK har innhentet fra Oslo brann- og redningsetat viser en økning i antall søppelbranner i hovedstaden i siste kvartal 2016 og første kvartal 2017. I januar i år ble det eksempelvis registrert 20 søppelbranner i Oslo, mot 6 i fjor samme måned.

 • Krever tryggere jobber

  Tillitsvalgt Glenn Rinden i Transportarbeiderforbundet mener at renovatører bør omfattes av ordningen med virksomhetsoverdragelse slik at de sikres jobb når andre selskaper overtar søppelkjøringen. 5 av 30 RenoNorden-ansatte i Kristiansand mister jobben.

  Renovasjonsarbeider, søppelvil, søppeldunk
  Foto: Frans Kjetså / NRK
 • Stopp i søppeltømming på Vestlandet

  Søppelhentingen stanser opp i deler av Hordaland og Sogn og Fjordane etter at RenoNorden gikk konkurs mandag. Lokale renovasjonsselskap sier de føler seg presset av boet i RenoNorden som bare tilbyr nye korttidskontrakter, skriver Nordhordland.

 • RenoNorden-ansatte uten lønn

  Flere ansatte i det konkursrammede renovasjonsselskapet RenoNorden har ikke fått utbetalt lønn. Firmaet har tømt søppel i 134 kommuner i Norge. Tom Hugo Ottesen som er bostyrer i RenoNorden, sier til NRK at han håpar de skal klare å betale ut lønn.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no