EU-GOOGLE/ANTITRUST FILE PHOTO: Euro coins are seen in front of a Google logo in this picture illustration
Foto: Dado Ruvic / Reuters

Rekordstor bot til Google

Oppsummert

EU-kommisjonen ilegger Google en bot på 2,42 milliarder euro for brudd på kartellforbudet. Summen tilsvarer nærmere 23 milliarder kroner.

 • Google får ny milliardbot av EU

  EU-kommisjonen har utskrevet en bot tilsvarende 13,7 milliarder kroner til IT-giganten Google for å misbruke sin dominans i markedet for nettannonser. Boten er den tredje EU gir til Google. Senest i fjor ble selskapet ilagt EUs største bot noensinne.

 • Google vil ta betalt for apper i EU

  Google varsler at mobilprodusenter må betale for å forhåndsinstallerte apper som Gmail, Youtube og Google Maps på telefoner som selges i EU og EØS. Kunngjøringen er svar på at EU i sommer ila selskapet en bot på 4,43 milliarder euro.

 • Google vurderer å anke rekordbot

  Google sier at de vurderer å anke boten på nesten 23 milliarder kroner som selskapet er ilagt av EU for for brudd på konkurranselovene. Boten er den største EU noen gang har gitt for kartellvirksomhet.

 • EU gir Google rekordbot

  EU gir Google en bot på 2,42 miliarder euro, nesten 23 milliarder, kroner, for brudd på konkurranselovene. Ifølge EU-kommisjonen har Google gitt sin egen netthandel forrang fremfor andre på søketjenesten. Det er tidenes største EU-bot.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no