NRK Meny
Anders Anundsen
Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

Rekordmange utvist fra Norge

Oppsummert

Justisminister Anders Anundsen (Frp) vil gjøre det lettere å sende ut straffedømte utlendinger eller nekte dem innreise i Norge. Forslaget til nytt regelverk innebærer at flere enn tidligere vil kunne bli bortvist fra Norge. Dette gjelder blant annet utlendinger som har deltatt i en terrororganisasjon eller oppfordret til terror, i følge jusisdepartementet.

 • Uttransporterte 734 i september

  Politiets utlendingsenhet uttransporterte 734 personer i september i år. 30 prosent av dem var ilagt én eller flere straffereaksjoner. Til og med 30. september i år er 5.300 personer utsendt med tvang. De fleste er fra Romania, Polen og Litauen.

 • Vil bortvise flere

  Regjeringen vil endre reglene som gir adgang til å sende ut straffedømte utlendinger eller nekte dem innreise i Norge. Forslaget til nytt regelverk som nå sendes på høring innebærer at flere enn tidligere vil kunne bli bortvist fra Norge.

 • – Utfordring med ID-fastsettelse

  PU-sjef Kristin Kvigne sier politiets store utfordring i fremtiden er å fastsette sikker identitet, noe som er viktig for returarbeidet. Et stort antall personer med utenlandsk opprinnelse har blitt uttransportert fra Norge i innsatsen mot de åpne rusmiljøene.

 • – Mindre åpne rusmiljø

  – Det vi ser etter en lang satsing er at de åpne rusmiljøene har blitt mindre. På gata i Oslo er det færre narkomane å se nå enn for noen år tilbake, sa politimester i Oslo Hans Sverre Sjøvold på pressekonferansen om de åpne rusmiljøene i Oslo.

- Bevisst satsing

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no