NRK Meny
Ole Robert Reitan
Foto: Stein Roar Leite / NRK

Reitan anmelder butikker

Oppsummert

Ole Robert Reitan politimelder 120 konkurrerande butikkar. Han meiner at dei bryt lova når dei held søndagsåpent.

 • Politiet henla Reitans anmeldelser

  Politiet i Oslo og Sør-Trøndelag har henlagt alle anmeldelsene fra Rema 1000 på grunn av manglende saksbehandlingskapasitet, melder Aftenposten. Rema 1000 anmeldte i januar 120 konkurrenter de mener bryter reglene for søndagsåpne butikker.

 • Mener anmeldse er desperat handling

  Rema 100-sjef Ole Robert Reitans anmeldelse av konkurrerende butikker for brudd på søndagsåpent-reglene er en desperat handling, mener BI-økonomen Odd Gisholt. Han mener problemet er at Reitan ikke har greid å bygge Brustad-buer.

 • – Et krampeaktig PR-stunt

  Coop vil sjekke de fire butikkene anmeldelsene fra Reitan gjelder. – Men i utgangspunktet ser vi på det som et krampeaktig PR-stunt fra Reitan for å forsøke å tvinge gjennom søndagsåpent for alle, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis.

 • Reitan: –Vil ha debatt om lovverket

  Ole Robert Reitan leverte i dag anmeldelser av 120 søndagsåpne butikker. – Du må gjerne kalle det et PR-stunt, det er i hvert fall et rop om oppmerksomhet rundt at vi må enten ha et lovverk som håndheves, eller så må dagens lovverk revurderes.

 • – Kan ikke love om egne butikker

  Ole Robert Reitan sier han ikke kan garantere at hans egne søndagsåpne butikker alltid har fulgt loven. – Vi har totalt bare 18 butikker som holder søndagsåpent. Jeg kan ikke si 100 prosent sikkert at vi har fulgt loven hver søndag over hele landet.

  Ole Robert Reitan anmelder 120 konkurrerende butikker fordi han mener de bryter loven med sine søndagsåpne butikker.
Ole Robert Reitan anmelder 120 konkurrerende butikker fordi han mener de bryter loven med sine søndagsåpne butikker.
Se NRKs nyhetssending kl 13.00

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no