NRK Meny
KrF, Venstre, Frp og Høyre vil avtale asylpolitikk
Foto: NTB scanpix

Regjeringens asyl-forhandlinger

Oppsummert

Regjeringen la 5. april fram forslag til endringer i utlendingsloven. Forslaget er en oppfølging av asylforliket som ble inngått av Stortingets seks største partier før jul.

 • Siv Jensen avviser asylspill

  Fremskrittspartiet har ikke drevet spill i prosessen om asylinnstramminger på Stortinget, sier Siv Jensen. Hun avviser dermed anklagene som har rammet partiet fordi de ikke har villet inngå kompromisser om regjeringens forslag til nye asylregler.

 • Enige om å stramme inn asylpolitikk

  Kommunalkomiteen på Stortinget er enige om å stramme inn asylpolitikken. Det sier Helge Andre Njåstad (Frp), som er leder for kommunalkomiteen. Han er fornøyd med det, men misfornøyd med at en del forslag ikke ble vedtatt.

 • Solberg: kunne fått til asylforlik

  Det ville vært fullt mulig å få til et forlik om asylinnstramminger på Stortinget dersom partiene ville, sier statsminister Erna Solberg (H). Hun vedgår at politikken nå ikke blir så stram som hun ønsker, melder NTB.

 • Listhaug: – Godt asylmøte

  Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug kaller dagens møte med asylforlikspartene konstruktivt. Hun sier regjeringen vil lytte til innspill, men at regjeringen må sørge for nødvendige innstramninger i asylpolitikken.

 • Støre: Mye på spill i Europa

  Norsk asylpolitikk får følger for den humanitære situasjonen i Europa, sa Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre etter samtaler med regjeringen i dag. Ap avventer nå Solberg-regjeringens endelige forslag i asylpolitikken etter påske.

Erna Solberg pressekonferanse
Stor avstand mellom partene

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no