Maithripala Sirisena
Foto: Ishara S.KODIKARA / Afp

Regjeringen på Sri Lanka

Oppsummert

Opposisjonskandidaten Mithripala Sirisena vant presidentvalget på Sri Lanka i januar 2015, og har dermed overtatt etter Mahinda Rajapaksa som har sittet i to perioder. Opptakten til valget var preget av vold, med flere angrep på opposisjonen.

 • Etterforsker mulig korrupsjon

  Sri Lankas regjering har annonsert at de etterforsker en lekkasje av telefonsamtaler mellom sentrale lovgivere i landet, melder AFP. De mener det var president Maithripala Sirisena som beordret avlyttingen, og at denne var ulovlig.

  Maithripala Sirisena
  Foto: Ishara S.KODIKARA / Afp
 • Sri Lankas president stanser rival

  Sri Lankas president Maithripala Sirisena sier han vil nekte tidligere president Mahinda Rajapaksa i å bli statsminister. Sirisena sier torsdag at han vil utpeke noen andre fra Rajapaksas parti dersom partiet vinner valget neste uke.

 • Rajapaksa vil bli statsminister

  Sri Lankas tidligere president Mahinda Rajapaksa sier han vil stille som statsministerkandidat i parlamentsvalget neste måned. Reuters melder at det kan komme til å sette sinnene i kok hos rettighetsgrupper siden han er anklaget for krigsforbrytelser.

 • Oppløser nasjonalforsamlingen

  Sri Lankas president Maithripala Sirisena har oppløst nasjonalforsamlingen med virkning fra midnatt fredag, sier regjeringstalsmann Rajitha Senaratne til Reuters.Valget på ny nasjonalforsamling skulle egentlig ikke skje før om ti måneder.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no