Hopp til innhold
Eksplosjon i en forstad sør i Beirut drepte fire mennesker, og en av dem var nestleder i Hamas.
Foto: Hussein Malla / AP

Libanon

Oppsummert

Spenningen mellom Israel og Libanon har tilspisset seg etter krigen mellom Israel og Hamas. Den Iran-støttede Hizbollah-militsen har gjennomført angrep mot Israel fra Libanon, og Israel angriper mål i Libanon.

  • To luftangrep har rammet by sør i Libanon

    Reuters melder at to luftangrep ifølge vitner på stedet har rammet byen Ghaziyeh sør i Libanon. Byen ligger seks mil nord for Israel. Minst åtte personer skal være såret.

    Det er foreløpig usikkert om Israel står bak, men landet har gjennomført flere luftangrep langs grensen sør i Libanon den siste tiden, med mål om å ramme Hizbollah-militsen.

  • Israel med nye angrep mot Libanon

    Israelske styrker angrep også onsdag stillingene til Hizbollah i Sør-Libanon, ifølge kilder fra begge land. Situasjonen ved grensen blir stadig mer anspent.

    Det israelske militæret sier at angrepet var rettet mot et militæranlegg i Naqoura ved grensen.

    Israel mener at Hizbollah har brukt basen til å angripe israelske stillinger.

    (NTB)

  • Flyplasskjermer i Beirut hacket av Hizbollah-kritikere

    Anti-Hizbollah-meldinger lyste søndag mot passasjerene på flyplassen i Beirut. Skjermene er blitt hacket, ifølge landets nyhetsbyrå.

    Meldingene står ved siden av emblemet til den kristne «Soldiers of God»-gruppen, viser bilder i lokale medier.

    Ifølge nyhetsbyrået påvirket hackingen av avgangs- og ankomstskjermene bagasjesystemet. Myndighetene jobber med å gjenopprette skjermene for å opprettholde normal trafikk på flyplassen.

    Siden Gazakrigen brøt ut 7. oktober, har det vært nesten daglig beskytning fra Hizbollah over grensa mot Israel til støtte for palestinerne.

    Meldingene skal ha oppfordret den mektige, Iran-støttede gruppen til ikke å «dra landet inn i krig». Hizbollah har ikke villet kommentere dette overfor AFP, men gikk etter hvert ut med en videouttalelse. Der nekter de for å ha hacket skjermene, men beskriver det hele som «djevelens verk».

    (NTB)

  • Islamistgruppe skal ha skutt raketter mot Israel

    Den sunnimuslimske grupperingen Jama'a Islamiya har påtatt seg ansvaret for å ha skutt raketter mot Israel fra en base sør i Libanon.

    Det skriver Reuters og SVT.

    Påstanden om angrepet kommer etter at Hizbollah avfyrte mer enn 60 raketter mot Israel som et svar på Israels påståtte droneangrep på Hamas-hovedkvarteret i Libanons hovedstad Beirut tidligere denne uken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no