Maithripala Sirisena
Foto: Ishara S.KODIKARA / Afp

Regjeringa på Sri Lanka

Oppsummert

Sri Lanka vart kasta ut i ei politisk krise i oktober då president Maithripala Sirisena sparka statsminister Ranil Wickremesinghe og erstatta han med ekspresident Mahinda Rajapaksa.

 • Sri Lanka-statsminister tilbake att

  Ranil Wickremesinghe fekk i oktober sparken som statsminister på Sri Lanka av presidenten. No har presidenten søkt avskjed, og då returnerer Wickremesinghe til regjeringskontora. Håpet er at den politiske krisa i landet med det skal vere over.

 • Sri Lankas statsminister suspendert

  Sri Lankas statsminister Mahinda Rajapaksa og hans regjering er i en domstol blitt midlertidig suspendert. Retten har gitt han frist til 12. desember med å bevise overfor domstolen at han har legitimitet som statsminister og til å lede regjeringen.

 • Statsminister tapte mistillitsvotum

  Nasjonalforsamlinga i Sri Lanka har erklært at den ikkje har tillit til den omstridde nye statsministeren Mahinda Rajapakse. Landet vart kasta ut i ei politisk krise då presidenten sparka statsminister Wickremesinghe og erstatta han med Rajapaksa.

 • Har oppløst nasjonalforsamlingen

  Sri Lankas president har oppløst nasjonalforsamlingen og vil holde nyvalg i januar. Presidentens beslutning trådte i kraft fredag etter at landet ble kastet ut i en politisk krise i oktober. Nyvalg skal holdes 5. januar, i stedet for i 2020.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no