Hopp til innhold

Redd Barna vil enno ikkje ta opp att arbeidet i Afghanistan

At Taliban varslar enkelte unntak når det gjeld jobbforbodet for kvinner, har ikkje fått Redd Barna til å ta opp att arbeidet sitt i Afghanistan.

– Vi ber om at forbodet blir trekt tilbake utan unntak. Millionar av barns liv står i fare, seier Redd Barnas generalsekretær Birgitte Lange i ein e-post til NTB.

I helga vart det kjent at Taliban vil nekte både afghanske og internasjonale organisasjonar å ha kvinnelege tilsette, noko som førte til at fleire organisasjonar innstilte arbeidet sitt i landet.

Tysdag uttalte ein av Taliban sine ministrar at det blir gjort unntak for kvinner som jobbar i FN, helsearbeidarar og utanlandske hjelpearbeidarar, såframt dei ber hijab, men det er ikkje nok til å få organisasjonane til å snu.

– Våre kvinnelege tilsette gjer det mogleg at vi får arbeide med kvinner og barn. Dei fleste kvinner i Afghanistan får berre lov til å møte kvinnelege tilsette, og jenter får berre bli undervist av kvinnelege lærarar. Viss kvinnelege tilsette ikkje får jobbe i Afghanistan, når vi ikkje fram med hjelp til millionar av kvinner og barn, seier Birgitte Lange. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no