Hopp til innhold

Raymond Johansen: – En mørk dag

– I dag er en mørk dag. Det skulle være en festdag. Har i stedet blitt en dag for sorg, sinne og fortvilelse, sier Byrådsleder Raymond Johansen.

Byrådsleder Raymond Johansen, ordfører Marianne Borgen og politimester i Oslo politidistrikt Beate Gangås møter pressen i forbindelse med skyting i Oslo natt til lørdag.

– Oslo skal være en raus, åpen og inkluderende og tolerant by, sier ordfører Marianne Borgen.

– Nå i dag står vi sammen i sorgen i Oslo by og i hele landet. Vår dypeste medfølelse går til de som mistet sine næreste. og også de som ligger skadet på sykehus. Og alle deres pårørende og familier, og de som opplevde skytingen på nært hold i natt, sier Borgen.

Oslo kommune satt krisestab i dag tidlig.

– Våre kriseteam vil følge opp de direkte berørte fremover. På nettsidene har vi lagt ut informasjon om hvordan de som trenger å snakke med noen kan ta kontakt, sier Johansen.

Etter pressetreffet vil byrådsleder og ordfører legge ned blomster ved åstedet sammen med representanter fra regjeringen.

Politimester i Oslo politidistrikt Beate Gangås berømmer ledelsen i Pride for å ta den avgjørelsen de gjorde i dag tidlig.

–Det er det samme hatet igjen og igjen som ligger bak terrorhandlinger i Europa og resten av verden. Hat mot kvinner, hat mot homofile, hat mot mangfold. De høyreekstreme og islamistiske terroristene ser på hverandre som fiender. I realiteten er de like, sier politimesteren.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no