NRK Meny
Raset på E16, jordmasser
Foto: Timo Ehrhardt

Ras på E16 i Hordaland

Oppsummert

Et jordras klokken 01.30 natt til 23. oktober 2013 førte til at E16 mellom Trengereid og Indre Arna måtte stenges.

Statens vegvesen melder at det er fare for nye ras.

 • Rasfare stenger E16 i Hordaland

  Rasfare gjør at E16 er stengt ved Steganestunnelen i Vaksdal i Hordaland. Det er uklart når veien kan åpnes igjen. Anbefalt omkjøring er fylkesvei 7, mens alternativ rute mellom Østlandet og Vestlandet er E134 over Haukelifjell, opplyser Vegvesenet.

 • Frykter nye ras i Arna ved E16

  Statens vegvesen setter opp vakter til å følge med på rasstedet i Arna ved E16. Det er meldt store nedbørsmengder i dag, og dermed er faren for nye ras på stedet stor.

 • Store jordmasser og fare for nye ras gjør at Statens vegvesenet sperrer E16 mellom Trengereid og Indre Arna. E16 blir stengt til langt ut på ettermiddagen.

  Store jordmasser og fare for nye ras gjør at Statens vegvesenet sperrer E16 mellom Trengereid og Indre Arna. Veien blir ikke åpnet på mange timer.
 • E16 i Hordaland stengt til langt ut på ettermiddagen

  Det er klart etter at geologar var på befaring på rasstaden i Indre Arna. Vegen kan bli opna att tidlegast i ettermiddag, opplyser Vegvesenet til NRK.

Store jordmasser og fare for nye ras gjør at Statens vegvesenet sperrer E16 mellom Trengereid og Indre Arna. Veien blir ikke åpnet på mange timer.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no