Hopp til innhold
A veterinarian prepares a dosage of rabies vaccine at the 2014 Taipei Pet Show at Nangang Exhibition Hall in Taipei
Foto: Pichi Chuang / Reuters

Rabies

 • Stanser hundeimport fra 113 land

  USA smittevernetat CDC stanser import av hunder fra 113 land på grunn av frykt for rabiessmitte, skriver BBC. Forbudet varer i første omgang ett år. Forbudet trer i kraft 14. juli og gjelder alle hunder, også terapihunder og blindehunder, som har vært i høyrisikoland de siste seks månedene.

  Ifølge CDC importeres litt mer enn en million hunder årlig til USA. Rundt 6 prosent av hundene kommer fra land der det er høy risiko for rabies hos hunder.

 • Tiltalt for hundesmugling

  En kvinne og en mann er tiltalt for ulovlig innførsel av minst 21 hunder. Ifølge tiltalen hadde hundene ikke gyldige helseattester, og manglet tilfredsstillende vaksine mot rabies eller dvergbendelorm.

 • Blir gravlagt i dag

  I dag blir 24 år gamle Birgitte Kallestad gravlagt frå Foldnes kyrkje i Fjell. Ho døydde på Førde sjukehus etter å ha blitt smitta av rabies då ho var på reise på Filippinane. Kallestad var født og oppvaksen i Fjell, men arbeidde og budde i Førde.

  Birgitte Kallestad
  Foto: Privat
 • – Ingen andre er rabiessmitta

  Kvalpen som Birgitte Kallestad leika med, og som laga skrammer slik at ho vart smitta med rabies, har ikkje smitta nokon andre. Det opplyser overlege Are Berg til VG, som seier det hadde vore naturleg å bli varsla om nokon på Filippinane var smitta.

 • Mange vil vaksinere seg mot rabies

  Tønsberg reiseklinikk på Kilen i Tønsberg har stor pågang fra folk som vil ha vaksinen etter at det ble kjent denne uken at en norsk kvinne døde av rabies. Kvinnen ble smittet av en valp da hun var på ferie på Filippinene.

  Rabiesvaksine på Reiseklinikken
  Foto: Martin Roalsø / NRK

Birgitte Kallestad (24) døydde av rabies

Rabies-saka: Kvinna jobba på sjukehuset der ho døydde

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no