Hopp til innhold

QAnon-tilhenger dømt for kongresstormingen

En mann som kaller seg tilhenger av QAnon, er dømt til tre år og åtte måneder i fengsel for å ha angrepet politifolk under stormingen av kongressen i fjor.

Nicholas Languerand kalte seg patriot, men dommeren gjorde det klart at de som angrep kongressen, ikke fortjener betegnelsen.

– Patriotene var politifolkene som forsvarte kongressbygningen og våre demokratiske verdier, sa dommer John Bates før han ga den tiltalte en av de lengste dommene hittil for angrepet.

Languerand angrep politi en rekke ganger ved kongressen ved å kaste planker og en høyttaler på dem. Senere skrøt han av handlingene i sosiale medier.

Flere tusen mennesker som var lojale mot daværende president Donald Trump, deltok i stormingen av kongressen for å hindre at Joe Biden ble godkjent som vinner av valget og dermed USAs neste president.

Påtalemyndigheten har knyttet en rekke av dem som er tiltalt for stormingen til QAnon, en konspirasjonsteori som er basert på at Donald Trump leder en hemmelig krig mot satanistiske og barnespisende fiender i den dype staten – demokrater og Hollywood-eliten.

(NTB)

Demonstranter inne i Kongressen, i midten Jake Angeli, også kalla QAnon-sjamanen.
Foto: JIM LO SCALZO / EPA

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no