Hopp til innhold
Bad Bunny på Puerto Rico
Foto: ERIC ROJAS / AFP

Puerto Rico

Oppsummert

Det amerikanske, selvstendige terretoriet Puerto Rico har de siste ukene vært rammet av en rekke jordskjelv.

 • Hele Puerto Rico uten strøm mens orkanen Fiona nærmer seg

  Orkanen Fiona nærmer seg Puerto Rico, og søndag kveld norsk tid var hele øya uten strøm. Det er sendt ut farevarsel om «katastrofale oversvømmelser».

  Fiona hadde søndag vindkast opp mot 140 kilometer i timen, opplyser det amerikanske orkansenteret NHC, som sier at orkanen kommer til å bygge seg opp enda mer i styrke i de neste 48 timene.

  Søndag kveld norsk tid opplyste NHC at orkanens øye nærmet seg den sørvestre kysten av Puerto Rico, og det advares om at ekstremværet vil føre til katastrofale oversvømmelser både på Puerto Rico og i Den dominikanske republikk, som ligger på naboøya Hispanola.

  Det er bare fem år siden orkanen Maria førte til enorme ødeleggelser og tap av over 3.000 liv på Puerto Rico.

  Lørdag feide Fiona, som da var storm, over Karibia. Ifølge CNN mistet minst en person livet på Guadeloupe, og det meldes om oversvømmelser flere steder på grunn av stormen.

  (NTB)

 • Minst fem haitiske migranter druknet ved Puerto Rico

  Minst fem migranter fra Haiti druknet og 68 ble reddet etter at en båt slapp dem av i vannet utenfor Puerto Rico, opplyser lokale myndigheter.

  Myndighetene mistenker at det var menneskesmuglere som satte av migrantene ved en ubebodd øy vest for Puerto Rico.

  (NTB)

 • Fem drept i Puerto Rico

  Minst fem mennesker er skutt og drept i Puerto Ricos hovedstad San Juan, opplyser politiet i det amerikanske territoriet. Til nå i år har 235 mennesker blitt drept på øya, der det bor 3,2 millioner mennesker, melder NTB.

 • Minst elleve omkom i skipsforlis utenfor Puerto Rico

  Minst elleve personer mistet livet da et skip forliste utenfor en ubebodd øy i nærheten av det amerikanske territoriet Puerto Rico, ifølge landets kystvakt.

  – Klokka 18 hadde enheter fra partnere som rykket ut, reddet 31 overlevende, elleve kvinner og tjue menn. Elleve omkomne har blitt hentet opp, tvitrer kystvakta. (NTB)

 • Verdens eldste mann

  Verdens eldste mann er 112 år gammel og fra Puerto Rico. Mannen har havnet i Guinness rekordbok og er født i 1908. 8. august blir han 113 år gammel. Emilio Flores Márquez er sukker-bonde, og den nest eldst i en søskenflokk på elleve barn.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no