Protester i Paris med fransk flagg og triumfbuen, gule vester
Foto: ERIC FEFERBERG / AFP

Protester i Frankrike

Oppsummert

Protestene fortsetter i Frankrike selv om regjeringen har trukket tilbake forslaget om høyere drivstoffavgifter. 125.000 deltok lørdag 8. desember i demonstrasjoner i flere franske byer. Over 1700 personer er arrestert.

 • Fnyser av Macrons plaster på såret

  «De gule vestene» sier økt minstelønn og andre tiltak er et steg i riktig retning for det franske folket, men er langt fra nok. Lørdag er det allerede varslet nye demonstrasjoner rundt om i landet, til tross for presidentens løfter om økt minstelønn.

 • Macron vil droppe skatteøkning

  Frankrikes president Macron varsler i kveld flere økonomiske endringer for folk. En varslet skatteøkning for fattige og pensjonister med lav inntekt droppes, melder nyhetsbyrået AP. Macron sier også at «sinnet i landet er dypt og forståelig».

 • Macron vil øke minstelønna

  Frankrikes president Emmanuel Macron har bedt regjeringen om å øke minstelønna i landet med 100 euro i måneden, melder Reuters. Den siste tida har det vært voldsomme protester mot den franske presidenten over hele landet.

 • Protestar råkar fransk økonomi

  Masseprotestane i Frankrike får følgjer for landets økonomi, konstaterer den franske sentralbanken. Banken har nedjustert si prognose for fjerde kvartal frå 0,4 til 0,2 prosent vekst. Transportsektoren, restaurantar og bilverkstader er særleg råka.

 • Opprydding i Paris

  I Paris har hundrevis av arbeidere søndag ryddet glass og reparert fasader og vinduer etter forrige natts ødeleggelser. Mange banker og butikker fikk vinduene knust og ble plyndret av demonstranter. Rundt 1000 arresterte sitter fortsatt i varetekt.

  Knuste vinduer i Paris etter protester
  Foto: Christophe Ena / AP
Europa-korrespondent Philip Lote rapporterer fra demonstrasjonene i Paris.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no