Protester i Paris med fransk flagg og triumfbuen, gule vester
Foto: ERIC FEFERBERG / AFP

Protester i Frankrike

Oppsummert

Protestene fortsetter i Frankrike selv om regjeringen har trukket tilbake forslaget om høyere drivstoffavgifter. Demonstrantene, kjent som «de gule vestene», har demonstrert er rekke helger. Det har også vært opptøyer og ødeleggelser.

 • De gule vestene angrep journalister

  Presseorganisasjonen Reportere uten grenser er bekymret etter flere angrep mot journalister under den siste runden med demonstrasjoner i regi av de gule vestene i Frankrike.

  De gule vestene demonstrerer
  Foto: Mehdi Fedouach / AFP
 • Demonstranter gikk løs på TV-team

  Under demonstrasjonene i Rouen i dag ble en mann som jobber som vakt for TV-kanalen LCI dyttet i bakken og sparket av to personer, slik at han brakk nesen. De to var ikledd gule vester, ifølge kanalen. Angrepet ble fanget opp av et mobilkamera.

 • 244 fra de gule vestene arrestert

  84 000 demonstranter fra de gule vestene inntok lørdag Paris og andre franske byer for niende helg på rad. Det melder AFP som siterer kilder i det franske innenriksdepartementet. 244 demonstranter ble arrestert.

  De gule vestene demonstrerer for niende helg på rad
  Foto: Charly Triballeau / AFP
 • De gule vestene i gatene på nytt

  Tusenvis av franske demonstranter tok igjen til gatene i Frankrike lørdag i protest mot president Emmanuel Macron. De såkalte gule vestene startet sin protest mot bensinprisavgifter for to måneder siden.

 • Vil slå hardare ned på protestar

  Frankrike varslar nye tiltak for å straffe ulovlege protestantar, kunngjorde statsminister Édouard Philippe i dag. – Vi må halde på retten til å demonstrere, og slå ned på dei som bryt lova, sa han til TV-kanalen TF1.

I Paris stilte utkledde kvinner, som symboliserte Frankrikes nasjonalsymbol Marianne, seg foran opprørspolitiet.
8000 politifolk og 14 pansrede kjøretøy er satt i beredskap i den franske hovedstaden denne helgen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no