Protester i Paris 2. juni 2020
Foto: Michel Euler / AP/NTB Scanpix

Protester i Frankrike

Oppsummert

Tre helger på rad har det vært store demonstrasjoner i Frankrike i protest mot en ny omstritt sikkerhetslov som gjør det ulovlig å ta bilder av politifolk i tjeneste.

 • 150 arresterte i Paris-protest

  Nesten 150 personar vart arresterte i Paris da tusenvis demonstrerte mot eit omstridd lovforslag som vil gjere det ulovleg å ta bilde av politiet. Det er den tredje helga på rad med slike demonstrasjonar.

 • Macron vil halde på pensjonsreform

  Den franske presidenten Emmanuel Macron seier den omstridde pensjonsreforma i Frankrike ikkje bør bli vraka, melder Reuters. Den franske regjeringa opna for endringar i reforma tidlegare i år, etter at tusenvis deltok i motdemonstrasjonar.

 • Bruker tåregass i Paris

  I Paris i Frankrike har politiet tatt i bruk tåregass mot demonstrantar som kasta gjenstandar tilbake og sette fyr på ting, melder AP. Fleire tusen menneske demonstrerte i byen mot politivald og rasediskriminering og trossa forbodet mot å samla seg.

 • Godkjente omstridt pensjonsreform

  Den franske regjeringen har godkjent den særdeles omstridte pensjonsreformen, mens tusenvis av mennesker gikk i demonstrasjonstog ved Place de la Concorde. Nå er den på vei til nasjonalforsamlingen, der den skal stemmes over, skriver NTB.

 • Louvre åpnet etter demonstrasjon

  Verdens mest besøkte museum, Louvre i Paris, er gjenåpnet etter at det måtte stenge fordi streikende arbeidere sperret inngangen i protest mot pensjonsreformen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no