Plyndret butikker i Paris
Foto: Benoit Tessier / Reuters

Protester i Frankrike

Oppsummert

Protestene fortsetter i Frankrike selv om regjeringen har trukket tilbake forslaget om høyere drivstoffavgifter. Demonstrantene, kjent som «de gule vestene», har demonstrert i helgene siden november. Det har også vært opptøyer og ødeleggelser.

 • Louvre åpnet etter demonstrasjon

  Verdens mest besøkte museum, Louvre i Paris, er gjenåpnet etter at det måtte stenge fordi streikende arbeidere sperret inngangen i protest mot pensjonsreformen.

 • Demonstranter sperret Louvre

  For første gang siden de franske demonstrasjonene startet 5. desember, måtte Louvre-museet i Paris i dag stenge dørene. Grunnen var at demonstranter sperret inngangen. Det pågår store protester mot en pensjonsreform i landet.

 • Protester mot fransk pensjonsreform

  Tusenvis av demonstranter samlet seg igjen i Paris lørdag for å protestere mot den franske regjeringens upopulære pensjonsreform. Demonstrantene markerte også støtte til transportstreiken som har pågått i over en måned.

  Demonstrasjon mot pensjonsreform i Paris.
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Gule vester okkuperte kjøpesenter

  Ett år etter at Gule vester-bevegelsen så dagens lys i Frankrike, okkuperte et titalls demonstranter shoppingsenteret Galeries Lafayette i Paris. Dagens aksjon gikk rolig for seg. I går ble over 200 personer pågrepet i aksjoner rundt om i landet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no