Hopp til innhold
Cecilia Brækhus
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Proffbokser Cecilia Brækhus

Oppsummert

Cecilia Brækhus er nærmere drømmen om å få bokse i Norge. Fredag fremmet regjeringen et lovforslag for Stortinget om å tillate proffboksing i Norge. Norges Idrettsforbund er sterkt kritisk til at regjeringen vil oppheve proffbokseloven.

  • Brækhus klar for VM-kamp mot verdensmester

    Cecilia Brækhus er klar for VM-kamp i Colombia mot svenske Patricia Berghult. Det blir bekreftet i en pressemelding fra Brækhus' sponsor. Kampen skal gå 13. august.

    – Dette er noe jeg lenge har gledet meg veldig til å kunne fortelle, sier Brækhus i uttalelsen.

    Tittelkampen mot 27 år gamle Berghult blir den første for Brækhus i vektklassen «super weltervekt». Svensken fikk tittelbeltet i denne klassen i november i fjor, og det er dette beltet som står på spill når de to møtes i Colombia i august.

    Sist gang Brækhus var i ringen, var 14. mars 2021. Da gikk hun på sitt andre tap mot Jessica McCaskill. Før dette hadde 40-åringen 36 strake seiere i karrieren.

    Cecilia Brækhus under kampen mot russiske Inna Sagajdakovskaja
    Foto: Berit Roald / NTB scanpix
  • Nytt tap for Cecilia Brækhus


    Foran 5.000 tilskuere i amerikanske Dallas ble Cecilia Brækhus igjen et nummer for lite for Jessica McCaskill. Også denne gangen vant amerikaneren på poeng.

    Dermed fikk ikke Brækhus revansje for sitt første tap som proff.

  • Signerte karrierens største avtale

    Bokserdronningen Cecilia Brækhus har inngått en stor sponsoravtale med et bettingselskap. Pengene skal gå til den sportslige satsingen.

    Avtalen med bettingselskapet Betsson sørger for at Brækhus ikke trenger å spare på noe i forkant av returkampen mot Jessica McCaskill, heter det i en pressemelding.

    Amerikanske McCaskill sørget for at Brækhus' gikk på sitt første tap i karrieren i august. Før det hadde Brækhus seiret i 36 strake proffkamper.

    – Jeg vet at jeg fremdeles er verdens beste kvinnelige bokser, og det gleder meg til å bevise når jeg igjen møter McCaskill. Jeg er sulten som aldri før, sier Brækhus, som ønsker å gjenvinne tittelbeltene sine.

    Cecilia Brækhus
    Foto: Ed Mulholland / Matchroom / NTB
  • Bekrefter: Omkampen skal spilles

    Det har vært knyttet usikkerhet rundt Cecilia Brækhus' mulige omkamp mot Jessica McCaskill, som i august ble den første til å vinne en kamp mot boksedronningen på hele 13 år.

    – Jeg må bare klargjøre noe. Det blir definitivt omkamp. Datoen er ikke satt, men det vil skje tidlig i 2021, og sannsynligvis i USA, skriver Brækhus i en post på Instagram.

    Brækhus
    Foto: Terje Bendiksby / NTB
  • Brækhus vil ha omkamp mot McCaskill

    Cecilia Brækhus har brukt rettigheten til å kreve en omkamp mot Jessica McCaskill, som hun tapte alle sine VM-belter til i august. Det kommer fram i en pressemelding fra Matchroom Boxing.

    Etter å ha tapt for første gang som profesjonell bokser, har 38-åringen altså valgt å fortsette karrieren. Omkampen mot McCaskill skal ifølge Matchroom gå tidlig i 2021.

    Cecilia Brækhus og Jessica McCaskill
    Foto: Ed Mulholland / Matchroom / NTB scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no