NRK Meny
Politihuset i Oslo
Foto: Hanna Seferowicz / NRK

Problemer med nødnummer

Oppsummert

Alle nødnumrene skal fungere igjen, etter å ha vært nede i flere timer i natt.

 • Telenor varslet fire timer senere

  En feil i Telenors fastnett førte til trøbbel med å komme frem på nødtelefonene til politi og ambulanse. En av grunnene er at det tok fire timer før post- og teletilsynet ble varslet om situasjonen. Da hadde det allerede gått 50 minutter før Telenor selv oppdaget feilen, som oppstod etter arbeid med telenettet, skriver Aftenposten.

 • Ser alvorlig på telefeil

  – Det er alvorlig at folk ikke kom fram på telefon til politiet og andre nødetater i morges på grunn av en oppgraderingsfeil, sier byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland fra Høyre. En oppgradering i Telenors systemer førte til at det delvis var umulig å nå fram til nødetatene i Østlandsområdet i dag tidlig.

 • – Det er uakseptabelt

  – Det er uakseptabelt at en oppgradering i Telenors systemer førte til at politi og nødetater på Østlandsområdet delvis var umulig å nå flere timer i dag tidlig. Det sier leder av justiskomiteen på Stortinget Hadia Tajik fra Arbeiderpartiet.

  Tajik og Anundsen om nødnummer
 • Tar opp trøbbel med nødnummer

  Post- og teletilsynet varsler at det vil følge opp hendelsen i Oslo fredag morgen der det var store problemer med å ta imot nødsamtaler. – Det er klart det er alvorlig når nødnummer er vanskelige å nå. Vi avventer Telenors forklaring, og vi følge opp dette konkrete tilfellet, sier avdelingsdirektør Einar Lunde i Post- og teletilsynet til NTB

Tajik og Anundsen om nødnummer
– Vi kan aldri helgardere oss mot tekniske feil, sier dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no