Problemer med mobilnettet

 • Mobilproblemer i Sør-Varanger

  Det er problemer med mobildekningen i Sør-Varanger i Finnmark søndag kveld etter at flere basestasjoner har falt ut. Politiet opplyser at de kan nås på Facebook og Messenger dersom 02800 eller 112 ikke virker. Det er i underkant av 20 minusgrader og liten kuling i området.

 • Strømtilførselen bedre etter uvær

  Det jobbes på spreng for å utbedre skadene etter uværet som rammet deler av Sør-Norge på fredag. DSB og Telenor melder om at situasjonen bedrer seg.

  – Kraftselskapene jobber fortsatt med å rydde trær og gjenopprette strømtilførselen etter uværet ved inngangen til helgen, sier direktør Elisabeth Aarsæther i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) til NTB søndag.

  Telenor opplyser søndag formiddag at selskapets nett i deler av Innlandet, Vestfold, Telemark og Viken har blitt påvirket.

  – Nå som strømmen er på vei tilbake, bedres også situasjonen for mobilnettet og Telenors tjenester, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge.

 • Satt krisestab i Innlandet

  På grunn av vind er det mye trær som har ført til stengte veier og skade på infrastruktur. Herunder bortfall av mobilnett og strøm. Politiet i Innlandet forteller til NRK at flere kommuner i Valdres har satt krisestab. Nødetater er etablert på Joker Hedalsvegen 2036, Hedalen.

 • Naudnettet er nede

  Uveret har ført til at naud- og telefonnettet er nede fleire stadar i Vestfold og Telemark, Viken og Innlandet.

  – Store delar av telefonnettet til Telenor, Telia og Ice er nede i disse områda, seier avdelingsleiar for kommunikasjon i Vestre Viken helseføretak, Hege Frostad Dahle til NTB.

  Mange av basestasjonane i desse områda går no på reservestraum. Fleire stasjonar kan falle ut om straumbrotet varer lenger. Det kan bli verre enn det er no, seier Dahle.

  På spørsmål om kor alvorleg sitasjonen er når det kjem til liv og helse svarar han:

  – Det er ein avlorleg situasjon.

  Ringerike brann skriv på Twitter at dei har bemanna brannstasjonen på Nes og ber folk møte direkte der slik at dei kan få varsla vidare om nokon treng hjelp.

  Grunna uveret som herjar på Sør og Austlandet er det problem med mobilnettet også i Flå. Sør-Aust politidistrikt skriv på Twitter at det vil stå ein ambulanse ved McDonalds i Flå med blålys på om nokon skulle trenge akutt helsehjelp.

  Det blåser fortsatt kraftig i Buskerud.
  Foto: Harald Reitan

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no