NCC- rettssak
Foto: Mohammed Alayoubi/ NRK

Prissamarbeid i asfaltbransjen

Oppsummert

NCC har gikk til sak mot Staten fordi entreprenørselskapet nektet å betale en bot på 140 millioner kroner for ulovlig prissamarbeid med Veidekke i Trøndelag. Oslo Tingrett reduserte boten med 100 millioner kroner.

 • Kankurransetilsynet vant ankesak

  Konkurransetilsynet vant ankesaken etter den såkalte asfaltsaken, og entreprenørselskapet NCC må betale et gebyr på 150 millioner kroner etter ulovlig prissamarbeid med konkurrenten Veidekke i perioden fra 2005 til 2008.

 • NCC anker også asfaltsaken

  Både NCC og Konkurransetilsynet anker dommen fra Oslo tingrett. Asfaltselskapet NCC Roads ble dømt til å betale 40 millioner kroner i gebyr for ulovlig prissamarbeid i Trøndelag. Ankesaken kommer trolig opp neste år.

 • NCC dømt i asfaltsaken

  Oslo tingrett har dømt asfaltselskapet NCC til å betale et gebyr på 40 millioner kroner i den såkalte asfaltsaken. Konkurransetilsynet vedtok i fjor å ilegge NCC et gebyr på 140 millioner kroner for et ulovlig samarbeid med Veidekke.

 • Staten må betale sakskostnader

  Staten ved Konkurransetilsynet dømmes til å betale NCC AB sakskostnader med 500.000 kroner. NCC ble frifunnet mens deres asfaltselskap ble dømt til å betale en bot på 40 millioner kroner for ulovlig prissamarbeid i Trøndelag mellom 2005-2009.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no