Martha og Ari
Foto: SVT

Prinsesse Märtha og Ari skilles

Oppsummert

Fredag 5. august opplyste kongehuset at prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skilles etter 14 års ekteskap. Paret har tre døtre.

 • Dronningen: – Veldig trist

  Dronning Sonja kommenterte i dag skilsmissen mellom prinsesse Märtha Louise og Ari Behn: – Det er selvfølgelig veldig trist i enhver familie, men Kongen og jeg går inn for å støtte familien så godt vi kan og vil gjøre det i framtida også, sa hun.

  Dronning Sonja
 • Første kongelige brudd på 200 år

  Skilsmissen til prinsesse Märtha Louise og Ari Behn er det første kongelige samlivsbruddet her i landet på 200 år. Det vil neppe få noen betydning for Kongehuset, sier historiker Trond Norén Isaksen til NTB.

 • – Står respekt av avgjørelsen

  – At de skal sette barna fremst, det står det veldig respekt av. Og så må vi ha forståelse for at dette har vært deres løsning på de utfordringene som de har hatt, sier sunnhordlending og KrF-leder Knut Arild Hareide om at prinsesse Märtha Louise og Ari skal skilles.

 • – Står respekt av avgjørelsen

  – At de skal sette barna fremst, det står det veldig respekt av. Og så må vi ha forståelse for at dette har vært deres løsning på de utfordringene som de har hatt, sier KrF-leder Knut Arild Hareide om at prinsesse Märtha Louise og Ari skal skilles.

 • – Mer overrasket over giftermålet

  Den svenske hoffeksperten Sten Hedman ble mer overrasket over at prinsesse Märtha Louise og Ari Behn giftet seg, enn at de nå går fra hverandre. – Det er to veldig spesielle personligheter, frie personligheter, som ble forent, sier han til TT.

Dronning Sonja

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no