Hopp til innhold
Regnbueflagg
Foto: Simon Skjelvik Brandseth / NRK

Pride-feiring

Oppsummert

Pride er ein årleg festival for dei som er del av eller støttar LHBTI+-rørsla. Høgdepunktet under Oslo Pride 2023 var ein stor parade der 90.000 deltok. I 2022 vart paraden avlyst etter einterroraksjon.

 • Trans-flagget fjernet

  Mens regnbueflaggene henger igjen, har noen fjernet trans-flagget som stod i midten på Domkirkeplassen i Stavanger. Leder i Fri Rogaland, Karoline Skarstein skriver i en melding at tauet som holdt trans-flagget oppe, er brent av, slik at det ikke er mulig å heise et nytt flagg.

  Transflagget fjernet fra Domkirkeplassen i Stavanger
  Foto: Karolune Skarstein / Fri
 • Siktet for terrortrusler: Varetektsfengslet i fire nye uker

  Mannen som er siktet for terrortrusler mot Oslo pride, må sitte ytterligere fire uker i varetekt. Det kommer fram i en kjennelse fra Oslo tingrett. Den nye fengslingen varer til 12. september. 24-åringen har tidligere nektet å gi politiet brukernavn og passord for å gi etterforskerne tilgang til elektroniske enheter. Dette gjør han fortsatt, fremgår det av rettens kjennelse.

  Retten viser også til at den siktede mannen heller ikke har ønsket å svare på spørsmål om han har sendt flere trusler enn de som er avdekket så langt, eller om andre personer har vært involvert i truslene.

  Mannen har tidligere erkjent å ha fremsatt truslene, men erkjenner ikke straffskyld. Ifølge kjennelsen har mannen tatt betenkningstid når det gjelder om han vil anke den nye kjennelsen.

  (NTB)

 • Ønsker gigantisk Pride-fest til Bergen

  Finansbyråd og listetopp i Venstre, Per-Arne Larsen, vil søke om å få den europeiske festen Europride til Bergen i 2027. Det skriv BA. Årets Pride-arrangement i Bergen trakk omtrent 30.000 bergensarar til sentrum. Byråd Larsen seier eit slikt arrangement vil bli omtrent ti gongar så stort som ei vanleg Pride-feiring. Byrådsleiar Rune Bakervik (Ap) kallar det ein «glimrande idé som vil få byen til å glitre», og nemner at Bergen også søkte om å få arrangere festen i 2020.

  Pride Bergen 2023 prideparade
  Foto: Maria Gunnarsdotter Svedal / NRK
 • Regnbue-gangfelt tilgriset for andre gang

  Natt til torsdag ble regnbue-gangfeltet ved Strømmen storsenter tagget ned for andre gang, skriver Romerikes Blad.

  Også tidligere i sommer ble gangfeltet tagget ned. Da anmeldte Lillestrøm kommune hærverket.

  Flere gangfelt i kommunen er malt i regnbuens farger for å markere støtte til pride.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no