Lukasjenko
Foto: VASILY FEDOSENKO / Reuters

Presidentvalget i Hviterussland

Oppsummert

President Aleksandr Lukasjenko har vunnet valget i Hviterussland og kan ta fatt på sin femte periode som landets øverste leder. Lukasjenko vant med 83,49 prosent av stemmene, ifølge sjefen for landets valgkommisjon.

 • – Yara må bryte med Hviterussland

  Opposisjonslederen Svetlana Tikhanovskaja oppfordrer norske Yara til å bryte samarbeidet med den hviterussiske statsbedriften Belaruskali. Tikhanovskaja skriver på Twitter at bedriften har sagt opp 55 arbeidere etter protester mot regimet i landet.

  Laster Twitter-innhold
 • Over 500 pågrepet i Hviterussland

  Opprørspoliti skal ha pågrepet over 500 demonstranter i Hviterussland etter at en 31 år gammel aktivist ble drept torsdag. Roman Bondarenko tilhørte opposisjonen i landet, men myndighetene sier de ikke har noe med dødsfallet å gjøre.

 • Død aktivist hedret i Minsk

  Tusenvis av hviterussiske demonstranter samlet seg i Minsk fredag for å hedre aktivisten Roman Bondarenko. 31-åringen døde etter å ha blitt banket opp av ukjente menn torsdag. Myndighetene sier de ikke har noe med dødsfallet å gjøre.

  Raman Bandarenka
  Foto: Stringer / AFP
 • Hviterussland: Aktivist død

  31 år gamle Roman Bondarenko døde torsdag kveld, etter å ha blitt banket opp av ukjente menn i den hviterussiske hovedstaden Minsk. Bondarenko tilhørte opposisjonen i landet, men myndighetene sier de ikke har noe med dødsfallet å gjøre.

 • Streik i Hviterussland mandag

  I Hviterussland har opposisjonsleder Svetlana Tikanovskaja erklært nasjonal streik fra i mandag, Tikanovskaja satte søndag som siste frist for president Lukasjenko til å trekke seg, om han skulle unngå landsomfattende streiker og aksjoner.

Hviterussisk opprørspoliti arresterer demonstranter i Minsk

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no