KAMALA HARRIS
Foto: EVA HAMBACH / AFP

Presidentvalg i USA 2020

Oppsummert

En rekke demotratiske politikere, blant dem senatorene Kamala Harris og Elizabeth Warren, har meldt seg som kandidater i presidentvalget i 2020. President Donald Trump har allerede annonsert at han vil stille til gjenvalg i 2020.

 • Fire kvinner stiller mot Trump

  Fire kvinnelege senatorar vil utfordre Trump ved presidentvalet neste år. Men kvinna som er for ung til å stille, Alexandria Ocasio Cortez (29), kaprar det meste av mediemerksemda så langt i valkampen. Ein må vere 35 for å kunne bli president i USA.

 • Warren: Trump kanskje i fengsel

  Demokraten Elizabeth Warren som stiller som presidentkadidat i 2020, antyder at Trump kan havne i fengsel. – I 2020 er Trump kanskje ikke president. Faktisk er han kanskje ikke engang en fri mann, sa hun søndag under et velgermøte i Iowa, ifølge CNN.

 • Amy Klobuchar stiller som kandidat

  Senator Amy Klobuchar slutter seg til den allerede store gruppen av demokrater som ønsker å utfordre Donald Trump i presidentvalget neste år. Klobuchar lanserte seg selv under et arrangement i Minneapolis søndag.

  Amy Klobuchar annonserer sitt presidentkandidatur for 2020
  Foto: KEREM YUCEL / AFP
 • Warren vil utfordre Trump i 2020

  Lørdag annonserte Elizabeth Warren formelt sitt kandidatur til presidentvalget i 2020. Demokraten må slå minst fem partifeller i nominasjonsvalget, dersom hun skal bli Donald Trumps motkandidat i valget som avholdes i november neste år.

 • Ny presidentkandidat i USA

  Demokraten Cory Booker har sagt at han vil stille i presidentvalkampen i USA. Det er allereie fleire demokratar som har sagt at dei vil stille til val i det som er venta å bli eit uvanleg folksamt kandidatfelt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no