Bernie Sanders
Foto: JOSHUA LOTT / Reuters

Presidentvalg i USA 2020

Oppsummert

En rekke demokratiske politikere, blant dem Bernie Sanders, Joe Biden, Kamala Harris og Elizabeth Warren, har meldt seg som kandidater i presidentvalget i 2020. President Donald Trump har allerede annonsert at han vil stille til gjenvalg i 2020.

 • Biden: Trump skader USAs rykte

  Den amerikanske presidentkandidaten Joe Biden (D) sa i dag i en utenrikspolitisk tale at Trumps presidentskap har skadet landets renommé i verden. Biden mener Trump handler uberegnelig og ekstremt, og at han har ødelagt troen på USA som verdensleder.

 • Milliardær stiller til valg i 2020

  Tom Steyer har annonsert at han ønsker å stille som Demokratenes presidentkandidat foran valget i 2020, melder Reuters. 62-åringen er kjent for å ha jobbet for å avsette nåværende president Donald Trump i USA og forsøkte å stille ham for riksretten.

 • Warren samla inn 165 millionar

  Den demokratiske presidentkandidaten Elisabeth Warren har samla inn rundt 165 millionar kroner i andre kvartal i si presidentkampanje. Ho ligg på tredjeplass i innsamlinga, bak Pete Buttigieg og Joe Biden, skriv Reuters.

 • Joe Biden beklager utsagn

  Presidentkandidat Joe Biden beklaget lørdag at han på 1970-tallet skrøt at han var i stand til å samarbeide med senatorer som forsvarete raseskille i USA. Han sa han er feilbarlig, ufullkommen som alle andre under et velgermøte i Sør-Carolina.

 • Kraftig oppsving for Kamala Harris

  Kamala Harris går frem med ti prosentpoeng til 17 prosent i den første meningsmålingen etter at demokratenes presidentkandidater møttes til den første TV-debatten. Joe Biden er den store taperen med en tilbakegang på ti prosentpoeng.

Trump

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no