Hopp til innhold
Republikanere støttet Trump under nominasjonen
Foto: WIN MCNAMEE / Afp

Presidentvalg i USA 2016

Oppsummert

Republikaneren Donald Trump vant presidentvalget 8. november. Han fikk 306 valgmenn, mens Hillary Clinton fikk 232. Clinton fikk imidlertid flest stemmer, rundt 2,5 millioner flere enn Trump.

Laster innhold, vennligst vent..
  • Forsøkte å stemme ulovlig i USA

    19 utenlandske statsborgere er i USA siktet for å ha stemt ulovlig under presidentvalget i 2016. Det melder Fox News. De er mistenkt for å ha registrert seg ulovlig, for å så stemme uten å være amerikanske statsborgere.

  • Biden usikker på om han vil stille

    USAs tidligere visepresident Joe Biden sier han er usikker på om det vil stille som presidentkandidat. – Vi må snu dette skipet. Men jeg vil heller hjelpe noen med å snu det enn å forsøke å være vedkommende som prøver å gjøre det, sier han,fiølge Ap.

    Joe Biden
    Foto: Ashlee Rezin / AP
  • Vurderte å bytte ut Clinton

    Få uker før presidentvalget i fjor, vurderte Demokratenes daværende leder, Donna Brazile, å bytte ut Hillary Clinton som partiets kandidat med daværende visepresident Joe Biden. Det avslører Brazile i sin nye bok som utgis tirsdag, melder AP.

Valgkampen mellom Hillary Clinton og Donald Trump har blitt kalt tidenes skitneste. Her er noen av øyeblikkene vi kommer til å huske.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no