Klaus Iohannis har vunnet presidentvalget
Foto: Andreea Alexandru / Ap

Presidentvalg i Romania 2014

Oppsummert

Borgermester Klaus Iohannis er etter alt å dømme Romanias nye president. Statsminister Victor Ponta vant den første valgrunden men erkjente søndag kveld nederlaget.

 • Ponta: – Har gratulert Iohannis

  – Jeg har ringt Mr.(Klaus) Iohannis og gratulert ham, sa Romanias statsminister Victor Ponta til Reuters i kveld. Det var dødt løp tidligere i dag og de første resultatene i presidentvalget var ventet rundt midnatt, men Ponta har erkjent nederlaget.

 • Jevnt løp i valgdagsmålinger

  Valgdagsmålingene viser helt jevnt løp i presidentvalget i Romania.
  I en måling får favoritten Victor Ponta 50,9 prosents oppslutning mot 49,1 prosent til rivalen Klaus Iohannis. En annen måling viser dødt løp. I en tredje leder Iohannis såvidt.

 • Ponta favoritt i Romania

  Romanias statsminister, sosialdemokraten Victor Ponta, ligger an til å bli landets neste president. 42 år gamle Ponta vant første runde av presidentvalget 2. november, der han fikk 40 prosent av stemmene. I dag møtes de to til omkamp, skriver NTB.

 • Rumenerne krever rettferdig valg

  Tusenvis av rumenere har tatt til gatene for å demonstrere mot myndighetene, to dager før presidentvalget. De krever et rettferdig valg, og beskylder myndighetene for dårlig organisering, spesielt for borgere i utenlandet, ifølge Reuters.

  Demonstrasjoner i Romania
  Foto: RADU SIGHETI / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no