Valgplakat i Bulgaria
Foto: Valentina Petrova / Ap

Presidentvalg i Bulgaria

Oppsummert

I presidentvalget i Bulgaria står det mellom to kandidater: den pro-russiske Rumen Radev fra sosialistpartiet og Tsekska Tsatsjeva fra sentrum-høyreparti GERB. Statsministeren sier han vil gå av dersom Tsatsjeva ikke vinner.

 • EU-vennlig parti vinner i Bulgaria

  Bulgarias tidligere statsminister Boiko Borisov og hans EU-vennlige parti GERB vant valget i Bulgaria med om lag 32 prosent av stemmene. Det er klart etter at 90 prosent av stemmene er talt opp, melder Reuters.

 • Statsministeren i Bulgaria går av

  Bulgarias statsminister Boiko Borisov går av etter at opposisjonsleder Rumen Radev fra Sosialistpartiet vinner presidentvalget i Bulgaria. – Jeg vil levere inn avskjedssøknad i morgen eller i overmorgen, sa den avtroppende statsministeren søndag.

 • Rumen Radev blir trolig president

  I dag er det valg i Bulgaria, og sosialistkandidat Rumen Radev ligger an til å vinne. Han har fått 58.1 prosent oppsluttning i en valgdagsmåling publisert i dag, skriver nyhetsbyrået Reuters.

 • Bulgaria velger president i dag

  Søndag går bulgarerne til urnene for andre runde i presidentvalget. Presidentens rolle er symbolsk, men statsministerens skjebne er i velgernes hender. Boiko Borisov har sagt han vil gå av dersom hans partis kandidat, Tsetska Tsatsjeva, ikke vinner.

 • Første valgrunde over i Bulgaria

  Sosialist-støttede Rumen Radev har vunnet første rundet i presidentvalget i Bulgaria. Radev ønsker blant annet en slutt på EU-sanksjonene mot Russland. Radev fikk 25 prosent av stemmene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no