Hopp til innhold
USAs president Joe Biden
Foto: Evan Vucci / AP

President Joe Biden

Oppsummert

Joe Biden overtok som USAs president 20. januar 2021 etter å ha slått Donald Trump i valget i november året før. Med seg har han visepresident Kamala Harris. Biden har signalisert at han stiller til gjenvalg i 2024.

 • Rekordkutt i USAs statsgjeld

  USAs president Joe Biden sier at den amerikanske statsgjelden har krympet under hans ledelse, etter at den økte år for år under Donald Trump. Biden sier budsjettunderskuddet i fjor krympet med 350 milliarder dollar. I år ligger vi an til å kutte underskuddet med 1500 milliarder, noe som er det største gjeldskuttet i USAs historie, opplyser Biden.

 • Biden kunngjorde sine første benådninger

  USAs president Joe Biden brukte for første gang retten til å benåde straffedømte. Tirsdag benådet han Abraham Bolden (86), Betty Jo Bogans (51) og Dexter Jackson (52). Alle tre hadde sonet ferdig, og benådningen blir derfor sett mest på som en anerkjennelse av hva de har oppnådd etter løslatelsen, melder NTB.

  I tillegg til disse tre kunngjorde presidenten også at han reduserer straffene til 75 innsatte som soner for ikkevoldelige narkotikaforbrytelser.

 • Biden offentliggjør inntekt og skatt for 2021

  USAs president Joe Biden, som i motsetning til sin forgjenger har lovet full åpenhet om sin private økonomi, hadde en inntekt på 600.000 dollar i fjor.

  Joe Biden og kona Jill Biden rapporterte inntekten, som tilsvarer nærmere 5,3 millioner kroner, til skattemyndighetene for 2021, opplyser Det hvite hus.

  Paret betalte 150.439 dollar i skatt av inntekten på 610.702 dollar. Det tilsvarer en skatt på 24,6 prosent.

  Ved å offentliggjøre skattemeldingen bringer presidenten og førstekvinnen tilbake en tradisjon som stammer fra 1970-tallet, men som ble brutt av Donald Trump.

  (NTB/AFP)

 • Biden undertegnet lov mot lynsjing

  President Joe Biden har undertegnet en lov som slår fast at rasistisk motivert lynsjing er hatkriminalitet og en føderal forbrytelse.

  Den nye loven har en strafferamme på opptil 30 års fengsel og er oppkalt etter Emmett Till, en svart 14-åring som ble anklaget for å ha fornærmet en hvit kvinne og lynsjet i Mississippi i 1955.

  (NTB)

Biden: – Trolig et av de største tornadoutbruddene i USAs historie

Videotoppmøte: Biden advarte Putin om harde tiltak hvis Ukraina angripes

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no