Hopp til innhold

Presenterte rettene sine i Bocuse d'Or

Det norske laget presenterte søndag sitt bidrag til dommerne av Bocuse d'Or. Rettene er inspirert av den norske vinteren.

Norges kandidat, Filip August Bendi, hadde en god følelse før avreise til Lyon og Bocuse d'Or-konkurransen fredag.

Søndag var oppgjørets time og det norske lagets bidrag til Bocuse d'Or ble presentert for dommerne. Oppgaven har vært å presentere en treretters barnemeny basert på fransk gresskar i tillegg til en fatrett bestående av breiflabb, blåskjell og kamskjell fra Skottland. Resten av råvarene i menyen har lagene hatt med selv. Det norske lagets tema er norske vintertradisjoner.

Etter fem og en halv time med arbeid på kjøkkenet ble den første treretters barnemenyen ved navn «Gresskar-lykkeland» servert. Dommerne ble presentert for en gresskarplomme fylt med blant annet erter, aprikos og sitronverbena.

På tallerken var det også gresskarsylindere posjert i brunt smør og hvitløk. Det ble også servert en rett laget av norsk kremost fylt med gresskar-karamellblanding.

Den skotske breiflabben ble servert glasert i brunet smør og svart te laget på epler fra Hardanger. En av de andre fatrettene besto av sitron, ferske urter og pepperkosho, etterfulgt av en rødbetrett med frysetørket rosenkål, solbær og pepperrot. På fatet ble det også servert foie gras og vin jaune.

Om bidraget var godt nok til å overbevise dommerne blir klart først i morgen.

(©NTB)

Den norske kokken Filip August Bendi forbereder en av rettene sine sammen med det norske laget i Bocuse d'Or-konkurransen i Lyon i januar 2023.
Foto: Laurent Cipriani / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no